Reisadvies op maat
Bel ons of kom langs, maak een afspraak
Vraag vrijblijvend een offerte aan
ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds
Extra tips voor een reis naar Seoul
Logo-VanVerre-Reizen

Extra tips voor een reis naar Seoul

Redactie Van Verre Algemeen 8-7-2021

Het is handig om je goed voor te bereiden op je individuele rondreis naar Seoul. Seoul is een geweldige stopover bestemming op weg naar je vakantiebestemming in Down Under. Tijdens een korte vakantie naar Seoul is er zoveel te zien, te doen en te beleven!

 

Beste reistijd Seoul?

De herfst en lente zijn de beste of leukste periode om Seoul te bezoeken. Dit is ook de beste reistijd voor heel Zuid-Korea. Van maart tot mei staan de kersenbloesems in bloei, iets wat je gezien moet hebben in Zuid-Korea. In de herfst, van september tot november, is het nog steeds aangenaam warm en niet onbelangrijk; zonnig en droog. In het bloesemseizoen zijn er verschillende festivals. Deze zijn speciaal georganiseerd om de kersenbloesem tentoon te stellen.

 

Klimaat Seoul Gemiddelde temperatuur Gemiddeld aantal zonuren per dag Gemiddeld aantal dagen met regen
Januari 2 5 20
Februari 4 6 25
Maart 10 6 45
April 18 7 75
Mei 23 7 100
Juni 27 6 135
Juli 29 4 330
Augustus 30 5 350
September 26 6 140
Oktober 20 6 50
November 12 5 55
December 4 5 25

 

Wel of geen visum nodig voor een bezoek aan Seoul?

Als je binnenkort een stedentrip naar Seoul gaat maken, moet je ervoor zorgen dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is. Het paspoort moet minimaal één lege visumpagina bevatten voor de stempel van de douane. Als toerist met de Nederlandse nationaliteit mag je maximaal drie maanden in Zuid-Korea verblijven zonder visum aan te vragen. Hoewel je als toerist meestal geen Zuid-Koreaans visum nodig hebt, moet je wel een aantal andere documenten kunnen laten zien. Zo moet je een bewijs hebben van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming.

 

Contact met het thuisfront

Op de meeste openbare plekken zoals cafés, restaurants, sommige musea en bij toeristische attracties is Wifi aanwezig. Echter is de openbare Wifi in Seoul niet altijd even goed.

Is Seoul een dure bestemming?

Sommige mensen komen naar Zuid-Korea in de hoop om goedkoop te shoppen en eten zoals in andere Zuidoost-Aziatische landen, terwijl anderen verwachten dat het budget van Zuid-Korea vergelijkbaar is met dat van Japan. De waarheid ligt in het midden. Zuid-Korea is geen goedkope bestemming, maar het is zeker niet zo duur als Japan. Dit komt, omdat Zuid-Korea een sterke economie heeft onafhankelijk van inkomsten van toeristen. Overal in Korea vind je geldautomaten. Niet alle geldautomaten accepteren echter buitenlandse bankkaarten. Check dus eerst of je kaart geldig is. Creditcards worden overal geaccepteerd, zelfs in de kleinste winkels. Een fooi geven is in Zuid-Korea niet gebruikelijk. Het wordt niet verwacht en als je een fooi geeft, weten locals vaak niet wat ze er mee aan moeten.

 

De kosten voor het eten en drinken kun je zo gek maken als je zelf wil. Het leukste is natuurlijk om lokaal eten te proberen, met name streetfood kunnen wij aanraden. Dit is al te verkrijgen voor ₩1.000 tot ₩5.000, zo’n € 0,75 tot € 3,75. Als je liever naar een normaal restaurant gaat, kun je een maaltijd krijgen voor ₩25.000 (€ 15,-) en als je heel gek wilt doen, kun je in sterrenrestaurants voor ₩80.000 (€ 60,-) eten.

 

De munteenheid van Zuid-Korea is de Won. Het meest gebruikte teken is ₩. Er zijn munten van 1, 10, 50, en 100 Won. De bankbiljetten die je in Zuid-Korea kunt zien, zijn van 1000, 5000, 10.000 en 50.000 Won. De koers in juli 2021 is 1355,78 Won, is € 1,-.

 

Vervoer in Seoul

In de stad zelf kun je gebruik maken van bussen, metro's en taxi's. In veel gevallen is de metro de handigste, goedkoopste en meest efficiënte manier. De metrorit kost meestal niet meer dan een Euro, tenzij je lange afstanden moet afleggen. Je kunt losse kaartjes kopen op metrostations of reizen met een T-Money-kaart. Dit is een OV-chipkaart waarop je je saldo kunt zetten en vervolgens kunt in- en uitchecken op het metrostation. Dit is hetzelfde systeem als in Nederland.

 

Bussen zijn ook een goed vervoermiddel in Seoul. Informatie over de route en tijd wordt ook in het Engels weergegeven. Buschauffeurs spreken echter meestal weinig of geen Engels. Je kunt de T-money-kaart ook gebruiken om de busreis te betalen. Taxi's zijn veel duurder dan het openbaar vervoer. Handig voor kortere afstanden, bijvoorbeeld als je vanaf een metrostation een stukje moet lopen. Taxi's zijn voor Nederlandse begrippen zeer betaalbaar en rijden op een meter.

        

Gezondheid in Zuid-Korea

De medische zorg in Korea is op erg hoog niveau. Op veel terreinen lopen ze voor op Nederland. Het is ook makkelijk om aan medicijnen te komen. Apotheken vind je overal en zijn makkelijk te herkennen aan ‘’약’’ wat medicijn betekent. De vaccinaties die aanbevolen zijn voor Zuid-Korea zijn Hepatitis A en DTP, maar check altijd even bij uw eigen huisarts wat de actuele regels zijn.

 

Een kijkje in de Zuid-Koreaanse keuken

Tijdens een stedentrip Seoul is het o zo leuk om de lekkerste gerechten uit Zuid-Korea te proberen. Gelukkig hebben wij hier alles op een rijtje gezet wat je een keer geproefd moet hebben. De Zuid-Koreaanse keuken kun je omschrijven als smaakvol en divers. Je krijgt bijna altijd het gerecht Kimchi bij je eten. Dit is het nationale gerecht van Zuid-Korea en wordt vaak tussen gerechten gegeten om de smaak te neutraliseren. Wat je ook kunt verwachten in Seoul zijn dumplings,  bimbimpbap, Kkakbugi, Koreaanse barbecue, verse vis en rijstcakes.

 

Wij raden u aan om de Koreaanse barbecue uit te proberen. Het is misschien wel de bekendste maaltijd in de Koreaanse keuken. In veel restaurants kun je de Koreaanse barbecue herkennen aan een gat In het midden van de tafels. Maak de keus uit verschillende soorten vlees of vis die je vervolgens op de barbecue roostert. Bij de barbecue worden altijd diverse gerechten geserveerd en een mandje met bladsla. De Koreanen leggen het vlees of de vis in het blad met een sausje en bijgerechten. Daarna wordt het bladsla als een burrito opgegeten. Natuurlijk kun je ook het vlees in een sausje dippen en het zo opeten. Het is gratis om de schaaltjes met bijgerechten bij te vullen en rijst bij te bestellen.

 

Voltage

Het voltage in Zuid-Korea is 220 V. Het is niet nodig om een wereldstekker mee te nemen, omdat de stekkers dezelfde vorm hebben als in Nederland. De stekkers die gebruikt worden zijn van het type C en F. 

 

Tijdsverschil

In onze zomertijd is het in Seoul 7 uur later.

 

Benieuwd wat Seoul nog meer te bieden heeft? Neem contact met ons op.

 

Van Verre