terug naar het overzicht

Autorondreis Autorondreis Tropisch Australië

Een rondreis langs de meest tropische plekken van de oostkust. Tijdens deze reis vanuit Cairns slaapt u in het eeuwenoude Daintree regenwoud en op het zonnigste eiland van Australië, Magnetic Island. Vanuit Airlie Beach is het mogelijk om de paradijselijke Whitsundays te bezoeken en vanuit Rockhampton het tropische Great Keppel Island. Overnachten op Fraser Island is een waar hoogtepunt en u sluit af aan het strand van het gezellige Noosa Heads.

Wat maakt deze reis bijzonder
Jungle, strand, stad, eiland
Incl. Magnetic + Fraser Island
Overal minimaal 2 nachten
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!
Prijsindicatie vanaf € 2950,- per persoon
Reisduur: 18 dagen / 17 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Tropisch Australië

Dag 1    Aankomst Cairns

Dag 2    Cairns

Dag 3    Cairns

Dag 4    Daintree Rainforest

Dag 5    Daintree Rainforest

Dag 6    Atherton Tablelands

Dag 7    Atherton Tablelands

Dag 8    Magnetic Island

Dag 9    Magnetic Island

Dag 10  Airlie Beach

Dag 11  Airlie Beach

Dag 12  Rockhampton

Dag 13  Rockhampton

Dag 14  Fraser Island

Dag 15  Fraser Island

Dag 16  Noosa

Dag 17  Noosa
Dag 18  Vertrek Noosa

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Cairns

Australie-Cairns-uitzicht-stad Australie-Cairns-aboriginals Australie-Great-barrier-reef-snorkelen-5

Welkom in het tropische Noord-Queensland! De plek waar het regenwoud en het Great Barrier Reef elkaar ontmoeten. Uw reis begint in Cairns. U haalt uw huurauto op en rijdt naar het hotel.


Cairns is een echt toeristenplaatsje met het herkenbare, ontspannen Australische sfeertje. Het centrum is gevuld met gezellige pubs, restaurants en winkels maar de Esplanade, een lange boulevard langs het water, is waar iedereen samenkomt. Hier is ook de “Lagoon” te vinden, een groot aangelegd zwembad omringd door picknickplekken met barbecues, speelplaatsen en waar regelmatig sportlessen en livemuziek zijn. Naast het feit dat veel reizigers hier hun reis beginnen of eindigen, is Cairns dé uitvalsbasis voor veel belangrijke bezienswaardigheden. Door de korte afstand van Cairns tot het Great Barrier Reef verlaten er dagelijks meerdere boten de haven op weg naar het kleurrijke onderwaterwonder.

 

Overnachting in Cairns.                

Inclusief huurauto          

Dag 2 & 3 Cairns

Twee vrije dagen om Cairns en omgeving te ontdekken!

Wat gaat u deze dagen doen? De keuze is reuze in en rondom Cairns. Boek een dagtocht om te snorkelen of duiken op het Great Barrier Reef, ga een dag naar het tropische Fitzroy Island of ontdek de stranden rondom Cairns voor een dagje ontspanning. Ook leuk, een bezoek aan Kuranda, een cultureel centrum en hippiedorpje, omgeven door regenwoud, waar ooit de Aboriginal-stam Djabuguy woonde. Kuranda kan worden bereikt met de trein over de prachtige Scenic Railway of kies voor de Skyrail kabelbaan boven het regenwoud. Meer weten over de geschiedenis van de Aboriginals? Bezoek dan het Tjapukai Aboriginal Cultural Park. U kunt dansshows bijwonen, meer leren over de muziek en achtergrond van de Aboriginals, een boemerang leren gooien en zelfs de medicijnman ontmoeten.

 

Overnachtingen in Cairns.

Inclusief huurauto

Dagtour Great Barrier Reef
Cairns & Palm Cove

Dagtour Great Barrier Reef

Beleef een avontuur met snorkelen, duiken en zeilen tijdens een dag naar het Great Barrier Reef. Stap aan...

Kuranda Railway & Skyrail
Cairns & Palm Cove

Kuranda Railway & Skyrail

Beleef een van de meest unieke treinreizen in Australië en combineer deze met een bijzondere kabelbaantocht...

Dag 4 Cairns - Daintree Rainforest

Ca. 100 km / 2 uur

Australie-Cape-Tribulation-Beach-ongerepte-stranden

Vandaag reist u door naar het hoge noorden waar het oudste regenwoud ter wereld ter vinden is. Een prachtige route langs de kust met aan de ene kant regenwoud en aan de andere kant de oceaan. U passeert verschillende uitkijkpunten, badplaatsjes en stranden. Een bezoek aan het pittoreske Port Douglas is ook zeker de moeite waard.

 

Het Daintree Rainforest is in 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet. Als natuurliefhebber kunt u hier uw hart ophalen. De variatie van zeldzame dieren, bloemen en planten is hier oneindig. Sommige zijn zelfs enkel nog in dit regenwoud te vinden. In het noordelijkere gebied gaat het regenwoud vloeiend over in de ongerepte stranden bij Cape Tribulation.

Slapen in het Daintree Rainforest is extra bijzonder. Weg van de bewoonde wereld. Wanneer de avond valt worden de dieren actief en hoort u weer nieuwe geluiden. Houdt wel alle ramen en deuren dicht, het regenwoud zit vol met nieuwsgierige dieren en insecten.

 

Overnachting in het Daintree Rainforest.

Inclusief huurauto

Dag 5 Daintree Rainforest

Een dag in de weelderige jungle

U wordt wakker tussen de groene bladeren en luistert naar niets anders dan de geluiden van het regenwoud en haar inwoners. Vandaag kunt u op een rustig tempo het park ontdekken. Volg één van de verschillende mooie wandelroutes door het woud, over houten steigers, naar een uitkijkpunt of één van de lange zandstranden bij Cape Tribulation. Andere mogelijkheden zijn een avontuurlijke boottocht over de Daintree-rivier of zelfs zweven tussen de boomtoppen, hoog in de jungle met een zipline. Voor wie meer te weten wil komen over het Daintree Rainforest, is er het Daintree Discovery Centre waar educatie over de ecosystemen en het milieu centraal staan.

 

Overnachting in het Daintree Rainforest.
Inclusief huurauto

Dag 6 Daintree Rainforest - Atherton Tablelands

Ca. 170 km / 2,5 uur

Australie-Atherton-Tablehands-Regenwoud Australie-Atherton-Tablehands-Josephine Falls _1_560226

Op de route van het Daintree Rainforest naar de Atherton Tablelands komt u langs verschillende leuke plaatsen om een stop te maken. Zodra u het regenwoud verlaat komt u langs Mossman Gorge. Dit is een prachtig stuk natuur waar u fantastisch kunt wandelen en zwemmen in waterpoelen met grote granieten rotsen. De oorspronkelijke eigenaars van dit gebied zijn het Aboriginal-volk de Kuku Yalanji. Het is leuk om een begeleide wandeling met een lokale Aboriginal te doen, die u langs bijzondere en cultureel belangrijke plaatsen brengt.

 

Dan door naar de Atherton Tablelands, een waanzinnig natuurgebied waar heuvelachtige graslanden afgewisseld worden met een prachtig tropisch regenwoud en talloze watervallen waar je heerlijk kan zwemmen. Tropischer kan bijna niet! Het gebied staat naast de diversiteit qua natuur ook bekend om de typisch Australische dieren die hier leven, zoals de bijna uitgestorven kasuaris (Cassowary) en het vogelbekdier.

 

Overnachting in de Atherton Tablelands.
Inclusief huurauto

Mossman Gorge Aboriginal Tour
Port Douglas

Mossman Gorge Aboriginal Tour

Er staat u een avontuurlijke maar ook leerzame ochtend te wachten, u gaat namelijk de leefomgeving van de Kuku...

Dag 7 Atherton Tablelands

Zwemmen onder watervallen!

Leuk is om het zogenoemde “waterfall-circuit” te volgen welke u langs de mooiste watervallen, waaronder de beroemde Millaa Millaa falls, zal brengen. Liever niet zwemmen onder de watervallen? Dan kunt u altijd nog een duik nemen in Lake Eacham. Dit gezellige meer is omringd door barbecues dus met de nodige boodschappen kunt u hier een prima lunchstop maken!

 

De charmante plaatsjes Atherton, Mareeba en Yungaburra hebben ieder hun eigen specialiteit. In het grootste Atherton zijn de landbouw en fruitteelt belangrijk en Mareeba staat in het teken van Australische koffie. In Yungaburra stapt u terug in de tijd. In de buurt vindt u ook de monumentale boom Curtain Fig Tree. Een boardwalk brengt u door het bos naar de boom. Ook leven hier de boomkangoeroes. Dus houdt uw ogen goed open!

 

Overnachting in de Atherton Tablelands.
Inclusief huurauto

Dag 8 Atherton Tablelands - Magnetic Island

Ca. 345 km / 4 uur

Australie-Magnetic-Island-strand Een koala in de boom op Magnetic island Australie-Magnetic-Island-waterlijn-strand_1_560247

U verruilt vandaag het weelderige binnenland voor de kust. Het is ongeveer 3,5 uur rijden naar Townsville, vanaf hier gaat u samen met uw auto met de boot naar Magnetic Island. Met meer dan 300 dagen per jaar zon is Magnetic het zonnigste eiland van Australië! Dit paradijselijke eiland heeft een heuvelachtige oppervlakte van slechts 52 km2 en wordt door ongeveer 2500 gastvrije locals permanent bewoond. Meer dan de helft van het eiland is uitgeroepen tot nationaal park met prachtige wandelroutes. Maar Magnetic Island is vooral een plek om te genieten van zon, zee en waanzinnige stranden met een kleurrijke onderwaterwereld. Ook vormt het eiland een thuis voor een grote populatie koala’s en wallaby’s.

 

Overnachting op Magnetic Island.
Inclusief huurauto, boot naar Magnetic Island

Dag 9 Magnetic Island

Ontdek het mooiste van tropisch Magnetic Island!

Ga vandaag op pad om de mooiste plekjes van het eiland te ontdekken. Ontdek op eigen tempo het prachtige eiland. Bewandel routes zoals de Forts Walk, geniet van prachtige viewpoints, ontmoet de wallaby’s op de rotsen bij Arcadia, zoek de verlaten standen en baaitjes en vergeet uw snorkel niet om ook de kleurrijke onderwaterwereld te aanschouwen.

 

Overnachting op Magnetic Island.
Inclusief huurauto

Dag 10 Magnetic Island - Airlie Beach

Ca. 270 km / 3 uur

Australie-AirlieBeach-kustlijn_2_560257

In de ochtend vaart u terug naar Townsville. Vanaf hier rijdt u naar Airlie Beach. Het ontspannende havenplaatsje Airlie Beach is een echte trekpleister voor reizigers. Het is namelijk dé toegangspoort tot zowel de Great Barrier Reef als de spectaculaire Whitsundays eilanden. Airlie Beach zelf heeft een kleine gezellige winkelstraat. Een fijn eigen strand heeft het niet, daarom is er een gigantische zwemlagune aangelegd in het centrum, waar u makkelijk een middag kunt vertoeven.

 

Overnachting in Airlie Beach.
Inclusief huurauto

Dag 11 Airlie Beach

Een bezoek aan het hagelwitte Whitehaven Beach

Een bezoek aan de Whitsundays eilanden is voor menig reiziger een hoogtepunt van hun reis langs de oostkust van Australië. Vandaag is de beurt aan u! Stap in de boot en maak u klaar voor de schilderachtige cruise. Voel de wind in uw haren terwijl u geniet van het uitzicht op de eilanden met verscholen strandjes en baaien.

 

De route gaat naar het grootste eiland, waar het juweel van de Whitsundays te vinden is. Aan de zuidkant van dit eiland ligt namelijk het 7 kilometer lange Whitehaven Beach. Het strand is niet zonder reden meermaals bekroond tot mooiste strand van Australië en misschien wel de wereld. U heeft twee uur vrij te besteden om te luieren in de branding, te wandelen over het zachte, witte poederzand en te zwemmen in het kraakheldere water. Maak ook zeker de Solway Circuit wandeling naar het uitkijkpunt over dit paradijselijke strand en vergeet uw camera niet mee te nemen.

Overnachting in Airlie Beach.
Inclusief huurauto, cruise langs de eilanden, 2 uur vrije tijd bij Whitehaven beach, morning of afternoon tea met snacks.

Dag 12 Airlie Beach - Rockhampton

Ca. 480 km / 5 uur

U heeft een flinke reisdag voor de boeg. De tocht van Airlie Beach naar Rockhampton is ongeveer 5 uur rijden. Rockhampton, ook wel Rocky genoemd door de Aussies, is een echte plattelandsstad. Met meer dan 2,5 miljoen stuks vee in de regio noemt deze stad aan de Fitzroy rivier zichzelf terecht de “Beef Capital” van Australië. Rockhampton is tegenwoordig het commerciële centrum van Central Queensland, het koloniale verleden is echter nog goed terug te zien in onder andere de gebouwen rondom Quay Street. ‘s Avonds kunt u hier heerlijk dineren en die befaamde steak proeven. Even aan de stadsdrukte ontsnappen? De 130 jaar oude botanische tuinen zijn een ware oase in de stad.


Overnachting in Rockhampton.
Inclusief huurauto

Dag 13 Rockhampton

Kies voor een tropisch uitje naar Great Keppel Island

Australie-Great-Keppel-Island-strand Australie-Great-Keppel-Island-zandstrand

Voor een dag relaxen, zwemmen en snorkelen kiest u voor een tropisch uitje naar Great Keppel Island. Dit is het grootste eiland van de Keppel Islands archipel. Het is nog geen half uur varen met de veerboot vanuit de haven van Rosslyn Bay, op 30 minuten rijden van Rockhampton. Great Keppel Island is gelegen in de zuidelijke Great Barrier Reef. Er zijn zeventien witte zandstranden die u uitnodigen om te zwemmen of te snorkelen. In het azuurblauwe water ziet u koraal, felgekleurde vissen, schildpadden en tal van andere zeedieren. Liever actief? Ook kajakken of suppen is een mogelijkheid. Voor wie van avontuur houdt, is er ook een aantal wandelmogelijkheden door de ongerepte natuur van het eiland. Ontdek de rijke flora, fauna en het Aboriginal erfgoed terwijl u door de bush loopt. Fantastisch!

 

Overnachting in Rockhampton.
Inclusief huurauto

Dag 14 Rockhampton - Fraser Island

Ca. 480 km / 5 uur

Maak u klaar voor een nieuw avontuur! U reist vandaag namelijk naar het bijzondere Fraser Island af. De rit naar Hervey Bay duurt ongeveer 4,5 uur. Daar kunt u de auto parkeren en stapt u op de boot.

 

Welkom op Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld en één van de hoogtepunten van uw Australië-reis! Het eiland is 122 kilometer lang, maximaal 25 kilometer breed en staat met recht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Fraser Island is een unieke plek waar het mooiste van de natuur elkaar afwisselt: witte zandstanden, dichte bossen, kraakheldere zoetwatermeren, stromende beekjes door tropisch regenwoud, hoge duinen en bijzondere rotsformaties. De Aboriginals noemden deze plek niet voor niets K’Gari, wat “paradijs” betekent. Slapen op het eiland is heerlijk! Als u arriveert begint u al met de eerste verkenning, drink een drankje bij de Sunset bar of gebruik de middag voor een activiteit vanuit het resort. Bij een heldere avond aanschouwt u de mooiste sterrenhemel.

 

Overnachting op Fraser Island.
Inclusief huurauto, parkeren, bootovertocht

Dag 15 Fraser Island

Dagtocht langs het mooiste van Fraser Island

Australie-Fraser-Island-Lake-McKenzie-trap-strand Australie-Fraser-Island-dingo Australie-Fraser-Island-strand-excursie

Vandaag gaat u op avontuur op Fraser Island! Met een ranger ontdekt u in een speciaal ontworpen 4x4 bus het eiland. De bus rijdt dwars over het brede zandstrand en onverharde wegen van het ene hoogtepunt naar het andere. U gaat zwemmen in het helderblauwe water van Lake McKenzie en wandelen langs de oevers van de Wanggoolba Creek, die geruisloos door het regenwoud stroomt. Bewonder de hoge, majestueuze satijnbomen van Pile Valley en stop om te zwemmen in het koele, frisse water van Eli Creek. Natuurlijk maakt u een stop bij het wrak van de S.S. Maheno en het gekleurde zand van de Pinnacles. Misschien spot u zelfs een wilde dingo! U wordt eind van de dag teruggebracht naar het resort waar u kunt genieten van een prachtige zonsondergang. Een lunchbuffet is inbegrepen.

Overnachting op Fraser Island.

Inclusief: Pick-up van hotel, volledige dag 4x4 adventure busvervoer met Engelssprekende gids, lunch, alle entreegelden.

Dag 16 Fraser Island - Noosa

Ca. 245 km / 3,5 uur

Tijd om dit mooie eiland te verlaten voor uw laatste bestemming. Na de overtocht vanaf Fraser Island is het nog 2,5 uur rijden naar Noosa.

 

Noosa is een parel aan de Sunshine Coast! Een ideale plek om uw reis te eindigen. Dit gebied, bestaande uit Noosaville, Noosa Heads en Noosa Junction, heeft het allemaal: prachtige stranden met een perfecte branding, een gezellig centrum, een aangrenzend natuurgebied en het gehele jaar door zon. Noosa Heads is het levendige centrum waar u op de hoofdstraat, Hastings Street, de leukste boetiekjes, cafés en restaurants vindt. Maak zeker een wandeling door het beschermde Noosa National Park, met wandelroutes langs verscholen baaien waar dolfijnen rondzwemmen, uitkijkpunten, beschutte strandjes, regenwoud en een grote populatie koala’s.

 

Overnachting in Noosa.

Inclusief bootovertocht, huurauto

Dag 17 Noosa

Vrije dag in Noosa

Australie-Noosa-zonsondergang_1_535142

Begin de dag actief voor de zon op zijn hoogste punt staat! De prachtige Noosa Heads Coastal Track in het Noosa National Park is de moeite waard voor een heerlijke ochtendwandeling. Het pad naar Hells Gate en terug is ongeveer 5 kilometer retour. U passeert de mooiste stukjes met afwisselende natuur. In de middag kunt u heerlijk lunchen aan de boulevard en nog een duik nemen op het grote strand van Noosa Beach. Wat een plek om uw reis te eindigen.

 

Overnachting in Noosa.

Inclusief huurauto

Dag 18 Vertrek Noosa

Hopelijk heeft u genoten van uw prachtige reis door het tropische noorden van de oostkust. Vandaag reist u naar de luchthaven van Brisbane en levert u uw huurauto in.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Amerika. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen