Roadtrip door Australië

Joyce en Paul maakten eind 2023 een 7-weekse rondreis door Australië. Paul was al één keer eerder in Australië geweest en Joyce al 2 keer, en dat is niet zomaar. “Wij vinden Australië een heel fijn en mooi land, met vriendelijke en begripvolle mensen. Ze zijn heel relaxed en hebben totaal geen stress. De natuur, de ruimte en de rust van Australië vinden wij fantastisch. Als we nu nog 20 jaar oud waren geweest, dan waren we zeker in gesprek gegaan om in Australië te blijven.” Lees het verslag van hun roadtrip door Australië

KangeooIsland_huurauto_1_652293

Roadtrip door Australië

Joyce en Paul ontdekten het land met een huurauto.  "Deze manier van reizen vinden wij erg prettig. We houden allebei van de natuur en onderweg zijn en op deze manier ben je echt vrij in het doen en laten wat je wilt. Ook zie je met een auto zoveel meer van het land, ook de kleinere plaatsen. Dat is geweldig, en dat is Australië van de verhalen.”

Strand-West-Australie

Perth, de Great Ocean Road en de kust

“We begonnen de roadtrip met een rondje van 2 weken om Perth. Het was hier redelijk druk en we moesten natuurlijk meteen links rijden, dat was wel even wennen. Maar we zijn er gelukkig goed uitgekomen en daarna kwamen er wegen met minder verkeer. De Great Ocean Road hebben wij andersom gereden, startend in Adelaide en dat vonden wij eigenlijk een veel mooier stuk. Ook Apollo Bay en Port Ferry is ons bijgebleven. Je rijdt helemaal langs de kust en hebt zoveel prachtige vergezichten."

Australie-Kookabarru

Natuur afgewisseld met steden

Joyce vertelt dat ze liever het platteland en de wildernis ingaan, dan dat ze in een stad verblijven. “Maar we de zouden de steden ook niet willen missen. Juist de combinatie vinden wij prettig. Zo hebben we veel wild en vogels gezien: van skings en baby tijgerslangen tot kangoeroes, koala’s, zeeleeuwen en quokka's. Maar ook bezochten we Adelaide, een vriendelijke en leuke stad, en Melbourne en Sydney. Beide steden zijn wat drukker, maar op een zonnige weekenddag is dat juist ook heel leuk."

Australie-Sydney_theRocks-6e95a7a6

Ons bezoek aan Sydney

"In Sydney vonden we the Rocks een leuke wijk", vertelt Joyce verder. In 1999 kreeg ik nog het advies om daar niet te komen, maar nu is het een hele hippe en gezellige wijk om doorheen te lopen. Je ziet er veel kunst en er zijn verschillende marktjes. Ook een aanrader is om in Sydney met je openbaar vervoerkaart de watertaxi in te stappen. Dan heb je het mooiste uitzicht over de stad!”

 

Australian-Zoo-zwembad-kangaroos

Afsluiter in de Australia Zoo

“Wij zijn helemaal weg van de Australia Zoo”, zegt Joyce. "We sliepen in een lodge op een resort en dat was al een vakantie op zich. De ligging is namelijk fantastisch, maar ook het eten, en er is ook nog eens een infinity pool. Terwijl je over de rand van het zwembad hangt, zie je de kangaroos en koala’s om je heen. We vonden het bijzonder om hier te zijn en als je met mensen in gesprek gaat, voel je de hele liefde voor de wildlife. Dat is fantastisch.”

Australie-Great-Ocean-Road-03db41aa

Tips voor andere reizigers

Een aantal tips willen Joyce en Paul meegeven aan andere reizigers. Joyce vertelt: “Volg vooral de tips van locals. Vraag waar je lekker kunt eten en wat leuke dingen zijn om te doen, zij weten de leukste plekjes. Als je van natuur houdt, bezoek dan ook eens een opvang voor vogels en koala’s. Hiermee steun je de locals in het werk wat ze doen. Zo zijn wij zelf bij twee vogelopvangen geweest en bij het Koala Centre op Phillip island. Vanaf een boardwalk kun je de koala's hier goed observeren."

Australie-Koala2_1_652591

Ook op roadtrip door Australië?

Laat uw droomreis naar Australië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.