Prachtige natuur in Australië

Monique en Jeroen maakten een 21-daagse reis langs de oostkust van Australië. Ze reisden van Sydney, via o.a. Blue Mountains en Lakes Entrance naar Melbourne. Daarvandaan reisden ze verder naar Apollo Bay, Kangaroo Island en de laatste stop was Adelaide.

 

Monique vertelde dat de natuur van Australië het grootste hoogtepunt was. "Australië is één groot natuurpark en je staat oog in oog met dieren die je nergens anders ziet. We hebben door het regenwoud gelopen, rotsen beklommen, de ruige kust met turquoise zee gezien en ontspannen op een aantal witte stranden. De één was nog witter dan de ander. Ook zijn de Aussies zo vriendelijk, ze willen je altijd helpen. Je voelt je echt heel welkom in Australië."

Koala-in-de-bomen-Australie_2_646510

Wilde dieren spotten in de natuur

“We hebben zoveel wilde dieren gezien,” vertelt Monique enthousiast. Op Pebbles Beach liepen heel veel kangaroos. Het eerste moment dat we ze zagen, was fantastisch! Maar ook wallabies, tropische vogels en wombats hebben we gespot. Die laatste zie je bijna niet in het wild, maar wij hadden geluk. Verder zagen we witte kaketoes, de rode en de pink parrot, de rotselaar, koala’s hoog en laag in de bomen en zelfs dolfijnen en walvissen."

Graffiti-in-Melbourne

Fietstocht door Sydney en Melbourne

Zowel Sydney als Melbourne hebben Monique en Jeroen te fiets ontdekt. “Wij zijn eigenlijk niet zo van steden, we houden meer van de natuur. Maar een fietstocht is een leuke eerste kennismaking met de stad”, zegt Monique. “Sydney vonden we een hele mooie, groene, ruime stad. Alles kun je gemakkelijk te voet en te fiets bekijken. Onze gids was bovendien een hele enthouasiaste Australiër. Melbourne was onwijs druk, maar dat maakte de fietstocht juist des te leuker. Op deze manier zie je heel veel."

Uitzichtpunt-Grampians-australie_1_648245

Wandelen in de natuur van Australië

Monique vertelt enthousiast dat ze vele mooie wandelingen in de natuur van Australië hebben gemaakt. "The Pinnecle wandeling in Grampians vonden we geweldig! Het is een klim omhoog, waarbij je door kloven en over rotsen en stenen wandelt. Wat een fantastisch gevoel als je na al het klauteren en klimmmen de top bereikt! Ook Mount Oberon Summit in Wilson Promontory National park was een uitdagende klim, je wandelt alleen maar omhoog. Ook hier word je op de top beloond met een fantastisch uitzicht."...

accomodatie-australie

Variatie in accommodaties

De variatie in accommodaties vonden Monique en Jeroen fijn. "Soms was het hotel wat meer luxe, de andere keer juist wat meer basic." Monique vertelt dat ze één overnachting hadden in de middle of nowhere, bij locals thuis. "We zaten hier echt totaal afgelegen van alles, met een enorm uitzicht over de landerijen. Het was ook prettig dat je in alle hotels op de kamer kon ontbijten. Er was koffie, thee, een koelkast en een broodrooster aanwezig. Dat was heerlijk, vooral als je vroeg weg wilde."

Kust-in-australie-07975c1d

Tips voor andere reizigers

Een tip die Monique mee wil geven aan andere reizigers is om je reis goed voor te bereiden. "Zoek van te voren uit wat je onderweg tegenkomt. Dat maakte onze reis veel relaxter en zo voorkom je dat je mooie plekjes voorbij rijdt. De kust is bijvoorbeeld heel ruig met vele rotsformaties die de gekste vormen aannemen. Maar ook bezochten we het ouderwetse plaatsje Tilba, met vele oude gebouwen, een snoepwinkel vol met snoeppotten en een ouderwetse telefooncel. Je gaat hier echt terug in de tijd."

australie-klant-bakker

Prettig contact met de reisspecialist

"Het contact met reisspecialisten Melany en Danique verliep goed", zegt Monique. "We werden goed geïnformeerd over de mogelijkheden voor onze reis door Australië en we hebben veel informatie gekregen. Alles was goed geregeld; de auto konden we bij aankomst in Sydney zo ophalen bij de luchthaven, de accommodaties waren prima en het reistempo was goed. We hebben er niets op aan te merken."  

Australie-Koala2_1_652591

Ook een rondreis door Australië maken?

Laat jouw droomreis naar Australië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.