Droomreis Australië

Henk vertelt dat hij en zijn vrouw Tanja 22 jaar geleden op huwelijksreis zijn geweest naar Australië. Ze bezochten destijds de westkust, en hoewel Henk al eens met zijn broertje langs de oostkust heeft gereisd, wilden ze ook graag nog een keer samen deze kant van Australië ontdekken.

 

Tien jaar geleden stond deze rondreis door Australië al op de planning, maar toen kwam het er helaas toch niet van. Dit jaar was het eindelijk zover voor Henk en Tanja: de droomreis langs de oostkust van Australië werd werkelijkheid. In 3 weken reisden ze van Sydney tot Noosa en van Hervey Bay tot aan Palm Cove. "Het was een geweldige reis met vele hoogtepunten!"

White-Haven-Beach-Whitsundays-eilanden_2_642008

Hoogtepunten droomreis Australië

"De reis langs de oostkust van Australië zat vol onvergetelijke ervaringen", vertelt Henk. "De dagtocht met een catamaran naar de Whitsundays eilanden was er zeker één die er voor ons uitsprong. "We vaarden langs verschillende paradijselijke eilanden naar Whitehaven Beach, waar we konden snorkelen. Je moet dit een keer gezien hebben!" Maar ook de natuur op Fraser Island vonden we geweldig. We zijn daar spontaan in een vliegtuigje gestapt. In 15 minuten vlieg je over het eiland heen, dat was gaaf...

Walvissen-Hervey-Bay

Walvissen spotten bij Hervey Bay

Voor de kust van Hervey Bay kun je van juni tot oktober walvissen spotten. "Als je in dit seizoen reist, dan moet je hier echt naartoe", vertelt Henk enthousiast. We zagen de enorme bultruggen uit het water springen en weer met een grote plons in het water vallen. Maar ook een moeder bultrug die met haar vinnen op het water sloeg, terwijl haar jong uit het water sprong. Het is heel bijzonder om dit van dichtbij mee te maken."

Forts-Florence-bay-walk-op-Magnetic-Island_1_642017

Koala's en verlaten strandjes op Magnetic Island

De verrassing van de reis was Magnetic Island, een eilandje voor de kust bij Townsville. Met een ferry ben je in 20 minuten op dit zonnigste eiland van Australië. "Wij hebben er een autootje gehuurd waarmee we over het eiland rond hebben gereden. Ook hebben we een wandeling van 5 kilometer gemaakt. Deze is best pittig, je doet er ongeveer 2,5 uur over, maar je kunt wel koala's spotten en je wandelt langs verlaten strandjes. Het is zeker de moeite waard om Magnetic Island te bezoeken."

Cabin-Byron-Bay_2_642191

Slapen in een cabin middenin het tropisch regenwoud

"In Byron Bay verbleven we in een cabin middenin een subtropisch regenwoud", vertelt Henk. Er was een patio met afgeschermd gaas (voor de muggen) waar een two seater stond. 's Morgens namen we daar plaats en dan keek je zo het regenwoud in, waar we bos kalkoenen zagen ronddwarrelen. Dat was een leuke start van de dag. Deze accommodatie lag ook nog eens op 100 meter lopen van het strand, ideaal!"

 

zeilexcursie-in-Airlie-Beach-1_1_642028

Persoonlijk contact met de reisspecialist

Henk en Tanja hebben samen met onze Australië specialist Danique deze droomreis door Australië samengesteld. "Danique kwam zelf met aanbevelingen voor leuke excursies en als we ergens een upgrade van een hotel wilde, dan was dat ook geen probleem. De service was heel persoonlijk en vanaf het eerste contact tot het moment van vertrek was het perfect geregeld. Ook de balans tussen reis- en rustdagen was erg goed. De volgende keer gaan we zeker weer met Van Verre op reis."

Australie-Whitsundays-Whitehaven-Beach-2_7_557283

Wil je ook op rondreis naar Australië?

Laat jouw droomreis naar Australië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.