Australië 6 weken

Van de bruisende stad Sydney naar prachtige natuur en de boeiende Aboriginal cultuur: Truus en Peter reisden 6 weken door Australië. Onze Australië reisspecialist Lisanne verzorgde de reis van A tot Z. “Alles was goed geregeld en georganiseerd.”

Zonsondergrang-Darwin-Peter-Truus

Een afwisselende reis

Truus en Peter vertellen dat ze inmiddels al heel wat delen van de wereld hebben gezien. Hun motto is: “Je leeft vandaag en waarom wachten met genieten tot later.” Australië stond hoog op hun bucketlist, maar ze wilden graag wachten tot ze met pensioen waren, zodat ze wat meer tijd hadden. “De mix van natuur en cultuur in Australië sprak ons aan. Het is een land als geen ander", vertelt Truus. In september mocht Peter met pensioen, en Truus in oktober. “Daarna zaten we meteen in het vliegtuig." 

Reefsleep-Whitsundays

Een onvergetelijke ervaring op een reefsleep

Een hoogtepunt van 6 weken Australië was de cruise bij de prachtige Whitsundays-eilanden. “Dit kwam eigenlijk per toeval zo, omdat de boot die we eerst hadden geboekt, niet doorging. We wilden wat anders en zijn toen bij de reefsleep uitgekomen.” In Airlie Beach stapten ze aan boord van de cruise, die hun naar het buitenste rif van de eilanden bracht. “Dit was bijzonder om mee te maken”, vertelt Peter. “Je overnacht midden op de oceaan, tegen het rif aan.”

Australie-Uluru-ranger-tour

Op pad met een Aboriginal

“Ook Uluru vonden we heel mooi. We gingen mee met een ranger tour, waarbij je samen met een gids en een aboriginal een wandeltocht maakt. Met de grote rotsen om je heen en een aboriginal die over zijn leven vertelt, dat vond ik wel heel indrukwekkend”, vertelt Truus. Ook hadden we het Sound of Silence diner erbij geboekt. “Dit was ook fantastisch!” De chefs bereiden verse maaltijden en terwijl je dineert, zie je de zon ondergaan in Uluru-Kata Tjuta National Park. 

Hutje-Hotel-Heritage-Lodge-in-the-Daintree

Slapen in hobbit hutjes

De accommodaties tijdens deze 6 weken door Australië bevielen Truus en Peter prima. “In Daintree Rainforest, het oudste regenwoud ter wereld, sliepen we in een soort hobbit hutjes. Erg leuk.” Truus vertelt dat ze het wel jammer vond dat ze in Airlie Beach zo laat aankwamen. “We konden veel te kort van het mooie hotel genieten, want we moesten de volgende ochtend alweer vroeg op voor de cruise naar de Whitsundays-eilanden. We hadden een prachtige kamer met een jacuzzi op het balkon."

Hunter-Valley-glas-wijn

Af en toe een rustdag tijdens een reis door Australië

Wat Truus en Peter kunnen aanbevelen is om af en toe een rustdag in te plannen tijdens een rondreis door Australië. “Zo kun je even bijkomen van alle nieuwe indrukken, want het is soms ook wel intens. Wij hebben aan het eind een strandverblijf in Noosa toegevoegd aan de reis, dus dat was prima. Dan kun je alle indrukken ook even laten zakken.”  

Blue-Mountains-545682c0

Eerste reis met Van Verre

Truus en Peter vertellen dat dit de eerste reis met Van Verre was. “We zijn eigenlijk meer van de groepsreizen. Maar een Australië reis van 6 weken was prima om individueel met z’n tweetjes te doen. Het was allemaal super geregeld en georganiseerd. Als je op het vliegveld aankwam, waren de transfers op tijd. Of als je de huurauto ophaalde, alles was voor je geregeld.”

 

Australie-Koala2_1_652591

Ook op rondreis naar Australië?

Laat jouw droomreis naar Australië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.