Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Beleef een van de meest unieke treinreizen in Australië en combineer deze met een bijzondere kabelbaantocht, dwars door en hoog boven het miljoenen jaren oude regenwoud dat op de werelderfgoedlijst staat. Stap in Cairns aan boord van de beroemde trein van Kuranda Scenic Railway die zich een weg baant door het tropisch landschap omlijst door ruige bergen met watervallen en diepe ravijnen. Tijdens de rit stijgt u naar een niveau van 327 meter boven de zeespiegel en passeert u zelfs de beroemde Barron Gorge. Naast de Engelstalige informatie aan boord krijgen alle passagiers een begeleidend boekje met informatie over de geschiedenis van de aanleg van de spoorlijn, een routekaart en een kaart van Kuranda.

 

Eenmaal in Kuranda wacht u een regenwoudervaring met spectaculaire wandelingen en een aantal leuke attracties en activiteiten met wilde dieren. De beroemde Kuranda markten en dorpswinkels hebben voor ieder wat wils en een breed scala aan restaurants en cafés bieden een lekkere lunch in de buitenlucht. U eindigt de dag met een letterlijk hoogtepunt, u daalt namelijk af met de Skyrail Rainforest kabelbaan, hoog boven de bladerdaken van het regenwoud. Eenmaal beneden wacht er een transfer terug naar Cairns Station.

 

Deze excursie wordt ook uitgevoerd vanuit Palm Cove.


De excursie is op privébasis.
Inclusief: Scenic Railway ticket van Cairns naar Kuranda in Heritage Class, bezoek aan het Rainforest Station Nature Park, Army Duck Tour, terug met de Skyrail rainforest kabelbaan, bustransfer terug naar Cairns treinstation.