Bouwsteen Rainforest & Reef Explorer

Een reis waarbij u het mooiste van het tropische noordoosten ziet. Wandel door lavatunnels in de outback bij Undara, neem een duik onder de watervallen bij Atherton Tablelands en spot bijzondere diersoorten zoals de boomkangoeroe. Ontdek Cooktown waar James Cook in 1770 aanmeerde, verblijf middenin het Daintree Regenwoud en sluit af aan het strand van Port Douglas. Natuurlijk wordt een dagtour naar het Great Barrier Reef niet overgeslagen.

Begeleide excursie lavatunnels
Slapen in tropisch regenwoud
Snorkelen bij Great Barrier Reef
Australie-Adelaide-Koala-Melany
Melany
Australië voelt als thuiskomen voor mij. De unieke en diverse natuur, hippe steden en de gezellige Aussies maken elke reis weer fantastisch!
Australie-Lisanne-Twelve-Apostels
Lisanne
Australië heeft mijn hart veroverd! De ontspannen sfeer, blije mensen, maar ook de waanzinnige natuur, onderwaterwereld en afwisselende landschappen!

Reis van dag tot dag: Rainforest & Reef Explorer

Dag 1  Aankomst Undara Volcanic National Park

Dag 2  Atherton Tablelands

Dag 3  Atherton Tablelands

Dag 4  Cooktown

Dag 5  Daintree Rainforest
Dag 6  Port Douglas
Dag 7  Port Douglas

Dag 8  Vertrek Port Douglas

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Undara Volcanic National Park

Australie-Undara-National-Park-lavatunnel

Welkom in de outback waar meer dan 190.000 jaar geleden de Undara-vulkaan uitbarstte. De lava stroomde alle kanten uit waarbij de buitenste randen konden afkoelen tot een korst, maar de binnenste lava bleef doorstromen. Zo zijn de langste lavatunnels ter wereld ontstaan. De “Undara Experience” is een unieke ervaring. Natuurlijk bezoekt u met een gids de enorme lavagrotten, die overigens niet donker zijn vanwege de vele grote gaten.

 

Ook leuk is de wildlife at sunset tour, waarbij u een begeleide wandeling maakt door het droge gebied, geniet van een versnapering tijdens een prachtige zondondergang en de wilde dieren die in de grotten leven gaat spotten. Na zonsondergang vliegen honderdduizenden vleermuizen naar buiten om zich tegoed te doen aan insecten, terwijl ze de slangen ontwijken die uit de bomen slingeren om ze tijdens de vlucht te vangen. Durft u dit bijzondere tafereel te aanschouwen?

 

Overnachting in Undara Volcanic National Park.               

Inclusief huurauto          

Wildlife at Sunset
Undara Volcanic National Park

Wildlife at Sunset

Het zien van Australische wilde dieren, zoals kangoeroes en wallaby's, kleurrijke kaketoes en lorikeets en...

Dag 2 Undara Volcanic National Park - Atherton Tablelands

Ca. 200 km / 2 uur

U begint de dag met een tour door de lavatunnels. Een ervaren Savannah-gids neemt u mee terug in de tijd. Aanschouw de bijzondere versteende wanden die hier en daar worden opgelicht door een straaltje licht van buiten. U bezoekt drie secties van de lange tunnels, die via steigers en trappen bereikbaar zijn. Tijdens de tour vertelt de gids u interessante feitjes over de geologische en historische kenmerken van de lavatunnels.

 

Daarna door naar de Atherton Tablelands, een waanzinnig natuurgebied waar heuvelachtige graslanden afgewisseld worden met een prachtig tropisch regenwoud, dat tevens op de Werelderfgoedlijst staat. Tussen de tropische bossen is een groot aantal watervallen te vinden waar u zelfs een verkoelende duik kunt nemen. Tropischer kan bijna niet! Het gebied staat naast de diversiteit qua natuur ook bekend om de typisch Australische dieren die hier leven. U kunt hier zelfs de bijna uitgestorven kasuaris (Cassowary) tegen komen of het vogelbekdier spotten. Maar ook meer dan 300 vogelsoorten, de Lumholtz boomkangoeroe en felgekleurde kikkers zijn hier thuis.

 

Overnachting in Atherton Tablelands.

Inclusief Undara Experience met Engelssprekende gids, huurauto

Dag 3 Atherton Tablelands

Zwemkleding aan voor het watervallen circuit

Australie-Atherton-Tablelands-Josephine-Falls Australie-Atherton-Tablelands-jungle_1_560147

Een volle dag in het binnenland. Leuk is om het zogenoemde “waterfall-circuit” te volgen welke u langs de mooiste watervallen zal brengen. U komt onder andere langs de beroemde Millaa Milaa Falls, de Josephine Falls met een natuurlijke glijbaan, de Babinda Boulders, Ellinjaa Falls en Zillie Falls. Liever niet zwemmen onder de watervallen? Dan kunt u altijd nog een duik nemen in Lake Eacham. Dit gezellige meer is omringd door barbecues dus met de nodige boodschappen is dit een prima lunchstop!

 

De charmante plaatsjes Atherton, Mareeba en Yungaburra hebben ieder hun eigen specialiteit. In het grootste Atherton zijn de landbouw en fruitteelt belangrijk en Mareeba staat in het teken van Australische koffie. In Yungaburra stapt u terug in de tijd. In de buurt vindt u ook de monumentale boom Curtain Fig Tree. Een boardwalk brengt je door het bos naar de boom. Ook leven hier de boomkangoeroes. Dus houd uw ogen goed open!

 

Overnachting in Atherton Tablelands.

Inclusief huurauto

Dag 4 Atherton Tablelands - Cooktown

Ca. 300 km / 3,5 uur

Vandaag rijdt u in ongeveer 3,5 uur naar Cooktown. Het historische kuststadje Cooktown is een ongerepte parel in het meest noordelijke puntje van Queensland. De combinatie van de vriendelijke mensen, de relaxte sfeer, prachtige natuur, rijke geschiedenis en cultuur maakt Cooktown een unieke plek om te bezoeken. Het is omgeven door prachtige landschappen en natuur, maar voornamelijk bekend doordat James Cook hier in 1770 een veilige haven vond om zijn schip te repareren nadat deze was beschadigd op het rif. Een bezoek aan het James Cook museum is de moeite waard.

 

Dit gebied heeft naast een rijke geschiedenis ook een rijke Aboriginal-cultuur. Tijdens één van de fantastische tours ziet u Aboriginal-kunst en -ambachten, een cultuurcentrum, oude rotskunst en leert u van de traditionele bewoners over het land. Zij kennen dit land immers het beste.

 

Overnachting nabij Cooktown.

Inclusief huurauto

Dag 5 Cooktown - Daintree Rainforest

Ca. 120 km / 2 uur

Australie-Cooktown-onderweg Australie-Daintree-Ecolodge4_1_539340 Australie-Daintree-Rainforest-Lisanne

Vandaag zakt u af naar het prachtige Daintree Rainforest. Het is een prachtige rit dwars door Cape Tribulation en een deel van het regenwoud. Wanneer u doorrijdt, bent u in 2 uur bij uw accommodatie. Gebruik deze dag om alvast verschillende bezienswaardigheden van het Daintree regenwoud en Cape Tribulation te bezoeken. Het Daintree Rainforest is het oudste regenwoud ter wereld en in 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet. Het regenwoud gaat vloeiend over in de ongerepte stranden bij Cape Tribulation en de variatie van zeldzame dieren, bloemen en planten is hier oneindig. Sommige zijn zelfs enkel nog in dit regenwoud te vinden. Het is een waar paradijs voor de natuurliefhebber.

 

Slapen in het Daintree Rainforest is extra bijzonder. Weg van de bewoonde wereld. Wanneer de avond valt worden de dieren actief en hoort u weer nieuwe geluiden. Houdt wel alle ramen en deuren dicht, het regenwoud zit vol met nieuwsgierige dieren en insecten.

 

Overnachting in het Daintree Rainforest.

Inclusief huurauto

Dag 6 Daintree Rainforest - Port Douglas

Ca. 70 km / 1 uur

U wordt wakker tussen de groene bladeren en luistert naar niets anders dan de geluiden van het regenwoud en haar inwoners. Gebruik deze dag om het regenwoud verder te ontdekken. Uw volgende bestemming Port Douglas is de meest noordelijk gelegen badplaats van Queensland en grenst bijna aan het Daintree Rainforest, er is dus voldoende tijd.

 

Net als Cairns is Port Douglas ook een perfecte uitvalsbasis met veel natuurschoon. Naast het regenwoud ligt ook het Great Barrier Reef op korte afstand van de haven. Het heeft een gezellig centrum met als kloppend de hoofdstraat Macrossan Street, met leuke winkels en veelzijdige restaurants en cafés. Het populaire Four Mile Beach heeft wit zand, helderblauw water en genoeg palmbomen waar u heerlijk onder kunt ontspannen. Maar let goed op, want ook krokodillen vinden het hier erg fijn.

 

Overnachting in Port Douglas.

Inclusief huurauto

Mossman Gorge Aboriginal Tour
Port Douglas

Mossman Gorge Aboriginal Tour

Er staat u een avontuurlijke maar ook leerzame ochtend te wachten, u gaat namelijk de leefomgeving van de Kuku...

Dag 7 Port Douglas

De kleurrijke onderwaterwereld van het Great Barrier Reef

Australie-Port-Douglas-Peninsula-Boutique-Hotel-strand_1_542902 Duikers bij het Great Barrier Reef

Vandaag gaat u de kleurrijke onderwaterwereld van het Great Barrier Reef ontdekken tijdens een dagtour vanuit Port Douglas. Het 21 meter lange schip biedt comfortabele zitplaatsen en een ervaren bemanning die u kan helpen met het snorkelen maar ook van alles kan vertellen over het eco-systeem en leven in het Great Barrier Reef. U zoekt deze dag drie verschillende snorkellocaties op. Wilt u zelfstandig snorkelen of liever met een instructeur? Het kan allebei. Zweef moeiteloos over rijke, kleurrijke koraaltuinen vol met zeeleven. De speelse clownvissen, groene schildpadden, pijlstaartroggen, maori lipvissen, kabeljauwen en kleurrijke papegaaivissen zijn slechts enkele van de honderden soorten die u tijdens uw bezoek tegen kunt komen. Aan boord wordt een lekkere lunch geserveerd wanneer u van de ene snorkelplek naar de andere vaart.

 

Wilt u een proefduik maken? Of bent u gecertificeerde duiker? Dan kan u ook duiken bijboeken tegen betaling.

 

Overnachting in Port Douglas.

Inclusief huurauto, Engelssprekende gidsen, bezoek drie riffen, begeleide snorkeltour, snorkelmateriaal, lunch, ochtend- en middagsnack, water en thee. Duiken optioneel tegen meerprijs.

Dag 8 Vertrek Port Douglas

Er is een einde gekomen aan uw reis door het noordoosten van Australië. Rij terug naar de luchthaven van Cairns of vervolg uw reis richting het zuiden langs de prachtige oostkust.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën