De mooiste natuur van Argentinië

Ine en Robert maakten onlangs een droomreis van 17 dagen door het prachtige Argentinië. Hun avontuur begon in de bruisende hoofdstad Buenos Aires en leidde hen via Puerto Madryn naar Ushuaia, El Calafate, Bariloche en uiteindelijk weer terug naar Buenos Aires. Deze rondreis door Argentinië stond al meer dan 10 jaar op hun verlanglijst en overtrof al hun verwachtingen.

 

 

Buenos Aires, de Perito Moreno gletsjer en Ushuaia

Het begon allemaal met het tv-programma "Erica op reis", waarin Erica op een catamaran stond met een glas whiskey in haar hand, uitkijkend op de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer. Erica riep: “Mensen, dit is geweldig!” Dat moment was zo overweldigend dat Ine dacht: "Dit wil ik ook zien!"

 

Naast de overweldigende natuur van Argentinië, hebben Ine en Robert ook een enorme interesse in Evita Perón, de iconische first lady van Argentinië. Hoewel Robert al het een en ander van Zuid-Amerika had gezien, was Argentinië voor Ine een nieuwe bestemming. Ine vertelt dat ze drie specifieke wensen voor deze reis had: Buenos Aires bezoeken, de Perito Moreno gletsjer zien en Ushuaia ervaren. Robert is bovendien gek van beesten en hij zag het zien van pinguins ook helemaal zitten. Wat bleek? De "meren en gletsjers van Patagonië" voorbeeldreis was precies wat ze zochten.

Argentinie-Ushuaia-4x4tour-auto-2

Hoogtepunten Argentinië

Ine vertelt dat ze enkele onvergetelijke ervaringen hebben opgedaan. Een van de absolute hoogtepunten was Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Hier maakten we een spectaculaire 4x4 tocht met een landrover door ruig terrein. “Het was echt fan-tas-tisch! De uitzichten waren adembenemend en de tocht was heel avontuurlijk. De gids bleek ook een uitstekende kok te zijn. Midden in de natuur verraste hij ons met een heerlijke lunch compleet met wijn en meerdere gangen."

Argentinie-el-calafate-perito-moreno-gletsjer-2_1_655142

Perito Moreno gletsjer

“Ook hebben we de beroemde Perito Moreno gletsjer beklommen. Het is uniek dat je dat kan doen, maar het is wel een ervaring die niet voor iedereen fysiek is weggelegd. De catamarantocht de volgende dag was ook geweldig. Je vaart langs dezelfde gletsjer waar je de dag ervoor op hebt gestaan. Het moment waarop de boot vlakbij de gletsjer even stillag en de gids plotseling operamuziek liet horen, was zo indrukwekkend dat iedereen aan boord tot tranen toe geroerd was."

Argentinie-Buenos-Aires-fietsen-2

Fietsen in Buenos Aires

"De fietstocht in Buenos Aires met gids Job was een groot succes, ondanks dat het best pittig was vanwege de hitte en de duur van de tocht. Extra leuk was dat de hele KLM crew die ons die dag ervoor had binnengevlogen dezelfde fietstocht deed. De gids vertelt onderweg interessante weetjes, feiten en anekdotes over Argentinië. Het is leuke introductie van het land." 

Argentinie-Ushuaia-hotel-arakur-uitzicht

Geweldige accommodatie in Ushuaia

“In Ushuaia verbleven we in een prachtige accommodatie. Deze lag midden tussen de bergen met een geweldig uitzicht over de Andes en de sneeuw. Vanuit de jacuzzi genoten we van dit panorama, en dat met een cocktail in de hand. Het was fijn om op deze manier even tot rust te komen tijdens ons drukke reisschema.”

Argentinie-Ushuaia-4x4tour-auto-stop-onderweg-4

Prettige samenstelling van de reis

Ine vertelt verder dat ze zeer te spreken zijn over de samenstelling van de reis. “Overal verbleven we drie nachten, wat een fijne balans gaf tussen reizen en ontspannen. We vonden het fijn dat je kan kiezen in welk hotel je wilt verblijven. Judith heeft ons daar goed in geholpen. Alle praktische zaken waren ook goed geregeld. De taxichauffeurs waren beleefd en op tijd. Als kers op de taart kregen we in het laatste hotel een boek over Argentinië cadeau, als mooie herinnering aan onze reis."

Argentinie-el-calafate-boottocht_1_655151

In contact met Van Verre

"Weet je hoe wij aan Van Verre zijn gekomen?", vraagt Ine. "Wij hebben een keer een landenpresentatie bij jullie op kantoor bijgewoond. Dat was zo leuk gedaan en de reisspecialist was zo eerlijk in haar advies over wat we wel en niet konden doen. Uiteindelijk hadden we destijds besloten de reis die we voor ogen hadden niet te maken. Toch zijn jullie ons wel bijgebleven. Zo'n presentatie kan dus zomaar tot iets anders leiden.

Argentinie-pinguin_1_655133

Wil jij ook op mooiste natuur van Argentinië ontdekken?

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Ine en Robert? Laat jouw droomreis naar Argentinië werkelijkheid worden met behulp van persoonlijk advies uit eigen ervaringen van onze reisspecialisten. 

 

Bel ons op +31 299 475083

Mail naar reizen@vanverre.nl

 

Of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan voor een rondreis Argentinië.