Vuurland, Estancia Harberton

Argentinië

Bijzonder verblijf op een traditionele schapenboerderij in Vuurland. Vossen, pinguïns, zeeleeuwen en zeevogels in de omgeving!

Locatie

Estancia Harberton ligt afgelegen. De dichtstbijzijnde grote plaats is Ushuaia op een afstand van ongeveer 85 kilometer. De estancia is over de weg en over zee bereikbaar. Over land rijdt u 40 kilometer over de Ruta Nacional, de verharde doorgaande weg. U slaat af naar de Ruta 33, een onverharde weg. Al met al doet u er bijna twee uur over. In onze zomer, de Patagonische winter, is de estancia onbereikbaar. De omgeving wordt gekenmerkt door lage begroeiing en Nothofagus bossen. Per boot vaart u door het Beagle-kanaal. Er is niets in de omgeving; geen restaurants of winkels. De accommodatie zelf heeft wel een restaurant, een tearoom en een winkel.

Accommodatie

Estancia Harberton is de oudste boerderij in Tierra del Fuego. Thomas Bridges heeft de boerderij, of beter gezegd estancia, gebouwd. Hij vestigde zich hier in 1886. Samen met zijn gezin bouwde hij een huis en breidde dit steeds verder uit. Nog steeds woont de familie Bridges er, nu gaat het om de vijfde en zesde generatie! In 1999 is Estancia Harberton uitgeroepen tot National Monument. De estancia is opgebouwd met veel materialen uit de omgeving zoals steen en hout. Ook golfplaat dat van de schepen die hier langs voeren af kwam, werd veel gebruikt. Oorspronkelijk was het een schapenfarm. Later kwam er van alles bij. De familie heeft diverse boeken geschreven over het leven in dit onherbergzame gebied. Nog steeds worden er schapen en ander vee gehouden. Daarnaast heeft de estancia ook een toeristische functie gekregen. Er gaan dagtochten heen en u kunt er ook overnachten.

Bij de estancia is een guesthouse gebouwd: old Shephard’s House. Vanuit de kamers kijkt u uit over het fameuze Beagle-kanaal. Er zijn twee kamers. Beide geschikt voor maximaal drie personen en beide beschikken over een eigen badkamer en een kitchenette. U verblijft hier op basis van halfpension plús een afternoon tea.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Tearoom
  • Tour over de estancia
  • Museum
  • Pinguïnexcursie
  • Wandelroute
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën