Ushuaia expeditieschip

Argentinië

IJsbergen, ongerepte wildernis, dieren zoals walvissen, pinguïns en zeehonden ziet u tijdens deze cruise naar een ongeëvenaard natuurgebied. De cruise wordt uitgevoerd met een kleinschalig expeditieschip.

Locatie

De Ushuaia heeft zoals de naam al doet vermoeden Ushuaia als thuishaven. Vanaf Ushuaia vaart het schip naar Antarctica. De laatste ongerepte wildernis op aarde. Niet goedkoop, maar wel een bijzondere ervaring die iedereen op zijn bucketlist zou moeten hebben staan! Er zijn vier verschillende routes die de Ushuaia vaart:

 

 • Classic route naar de zuidelijke Shetland eilanden. Hoogtepunten zijn pinguïns, zeevogels, zeehonden, walvissen, ijsschotsen, gletsjers en historische plekken. De route in het kort:

      Dag 1: Vertrek vanaf Ushuaia

      Dag 2: Drake Passage

      Dag 3: Drake Passage     

      Dag 4: Antarctica en Zuid Shetland

      Dag 5: Antarctica en Zuid Shetland 

      Dag 6: Antarctica en Zuid Shetland

      Dag 7: Antarctica en Zuid Shetland

      Dag 8: Drake Passage

      Dag 9: Drake Passage

      Dag 10: Terugkomst Ushuaia

 • Weddell Sea Quest met Drake Passage, de Shetlands en de Weddell Sea. Hoogtepunten tijdens deze cruise zijn de ijsbergen, de vele zeevogels en de pinguïnkolonies. De historie van dit gebied is boeiend. Poolontdekkingsreiziger Ernest Shackleton had hier een zware reis. Grote kans om walvissen te zien onderweg. Vraag ons om het complete reisprogramma.
 • Polar Circle Quest naar de poolcirkel. Ook hier ziet u veel dieren zoals walvissen. IJsbergen, gletsjers en drijvende ijsschotsen zijn eveneens een vast onderdeel van deze cruise. Vraag ons om het complete reisprogramma.
 • Classic South Georgia waarbij u ook de Malvinas (Falklands) aandoet. Vraag ons om het complete reisprogramma.

 

Bij iedere route wordt er naar gestreefd om twee keer per dag aan te leggen of een excursie met een kleinere boot te maken. Met een zodiac (kleinere rubberboot) wordt tijdens de excursies naar land gevaren.

Accommodatie

Het schip is in 2001 in de Verenigde Staten gebouwd. Er zijn 46 hutten in totaal. Het is een echt expeditieschip. Niet luxe, maar wel comfortabel. Een groot voordeel is dat het schip kleinschalig is. Er mogen maximaal 100 gasten aan boord verblijven. Dat is ook het maximum aantal dat toegelaten wordt tijdens excursies in natuurgebieden aan wal. Niet lang wachten dus, maar iedereen kan tegelijk van het natuurschoon genieten. Er is een ervaren crew aan boord. Zowel voor het varen als voor het begeleiden van de excursies. Duurzaamheid is belangrijk voor de scheepvaartmaatschappij.

 

Kamertypes:

 • Standard hutten. Dit zijn twaalf buitenhutten met twee eenpersoonsbedden. De standaardhutten liggen op een laaggelegen dek, zodat het uitzicht iets minder groots is dan vanuit de duurdere en hoger gelegen hutten. Ze hebben een patrijspoort, niet een groot raam. De standaardhutten zijn de enige die geen eigen badkamer hebben. Twee standaardhutten delen één badkamer. Ideaal voor gezinnen of bevriende stellen die op hun budget willen letten. In iedere standaardhut is wel een wasbak.
 • Standard plus hutten. Er zijn dertien standaard plus hutten. Alle hutten hebben een porthole of een raam. De hutten liggen ook op een lagergelegen dek. Er zijn hutten met een tweepersoonsbed en hutten met twee eenpersoonsbedden. Ook zijn er standard plus hutten met drie bedden. Deze hutten beschikken over een eigen badkamer.
 • Premier hutten. Zes buitenhutten op het bovendek, alle met twee eenpersoonsbedden. De hutten hebben grote ramen. Twee van de premier categorie hutten zijn eenpersoonshutten. Hier wordt het uitzicht enigszins belemmerd door de reddingsboten. Alle premier hutten hebben een eigen badkamer.
 • Superior hutten. Negen buitenhutten op het bovendek. Bijna alle met twee eenpersoonsbedden. Er is één hut met een tweepersoonsbed en een extra bed. Natuurlijk hebben ook alle superior hutten de beschikking over een eigen badkamer.
 • De hoogste categorie. Ruime buitenhutten met grote ramen op het bovendek. Naast de bedden is er een zitgedeelte. Als extra hebben de suites een televisie, een dvd-speler en een koelkast. Er zijn suites met één tweepersoonsbed, met twee tweepersoonsbedden en met eenpersoonsbedden. In totaal zijn er vier suites.
Voorzieningen
 • Restaurant
 • Bar
 • Observatielounge
 • Leeszaal met bibliotheek
 • Ziekenboeg met dokter

 

Er is GEEN WIFI aan boord.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën