Omgeving Puerto Iguazú, Yacutinga Lodge

Argentinië

Knus en kleinschalig in harmonie met de natuur. Midden in de jungle op ongeveer twee uur rijden vanaf de watervallen van Iguazú ligt de Yacutinga Lodge. U gaat hier heen voor een jungle ervaring, voor yoga en meditatie.

Locatie

U bevindt zich midden in de jungle. De lodge ligt op twee uur rijden van de watervallen van Iguazú. U verblijft echt tussen het groen. De transfers vanaf Puerto Iguazú regelen we via het hotel. U wordt met een minibusje opgehaald en weer teruggebracht. Het is vanwege de slechte wegen niet toegestaan om met eigen vervoer naar de lodge te rijden. U bent in the middle of nowhere. Vogels zijn er genoeg; restaurants, winkels en bars treft u niet nabij het hotel aan.

Accommodatie

Helemaal passend in de sfeer van de omgeving. De lodge is gebouwd met veel hout, adobe en stenen. Het hout komt grotendeels van bomen die hier groeiden en omgevallen zijn. Alles is in harmonie met de natuur. Let ook op details: gekleurd glas, orchideeën die aan het gebouw groeien, aardewerk dat zelfgemaakt is. Er zijn diverse gebouwen. In het hoofdgebouw is de receptie, een restaurant, een barbecue en een gezellige lounge. Verderop is er een bar met open haard, waar u de gids treft waarmee u op excursie gaat. Een junglewandeling is een aanrader. De kamers liggen verspreid in het oerwoud, met vier kamers bij elkaar. Er is veel privacy en de kamers bieden natuurlijk uitzicht op de jungle. Zittend op uw veranda hoort u de geluiden van de vogels. Er zijn slechts twintig kamers en één suite. De kamers zijn ruim, de inrichting is eenvoudig. Alle kamers beschikken over verwarming, een ventilator en een badkamer met een douche met warm water.

Wij adviseren om hier minimaal twee, maar beter nog drie nachten te verblijven.

Er worden presentaties gegeven door de gidsen. Er zijn tal van wandelmogelijkheden met gidsen en er is een orchideeënprogramma. U kunt kajakken en naar een lokaal dorp van de Guarani Indianen. U ziet de plant waar maté van gemaakt wordt en leert over de medicinale werking van planten die in het oerwoud groeien. Voor gezinnen met kinderen zijn er speciale activiteiten zoals schatzoeken in de jungle. Voor vogelliefhebbers zijn er speciale wandelingen.

Voorzieningen
  • Zwembad
  • Restaurant met veel vegetarische opties
  • Lobby met barbecue en lounge
  • Bar
  • Yoga en meditatie
  • Tuin met hangmatten
  • Veel activiteiten in de jungle
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën