Península Valdés, Rincón Chico

Argentinië

Bijzondere en exclusieve lodge op het schiereiland Península Valdés met zeeleeuwen, zeehonden, orka’s, walvissen, dolfijnen, nandoes en pinguïns letterlijk voor de deur.

Locatie

In het Unesco Werelderfgoed gebied Península Valdés met dichtbij kans op bijzondere dieren. Het is één van de meest dierrijke gebieden op aarde met zeeleeuwen, zeehonden, orka’s, walvissen, dolfijnen, nandoes en pinguïns letterlijk voor de deur. Het is vanaf de stad Puerto Madryn 170 kilometer rijden en vanaf de luchthaven van Trelew 230 kilometer. Een plaats in de omgeving is Puerto Pirámides. Hier zijn enkele restaurants en winkels. In de nabije omgeving is niets, behalve schitterende natuur!

Accommodatie

Rincón Chico is van oorsprong een boerderij. De lodge is exclusief en één van de meest luxe accommodaties op het schiereiland. Befaamde instellingen zoals de BBC en National Geographic raden de accommodatie aan. De ranch is in typisch Patagonische stijl gebouwd. Het is een wit houten gebouw met een veranda eromheen. Veel van de inrichting is nog (in de stijl) van vroeger. De vloeren zijn van hout, de meubels zijn in natuurtinten uitgevoerd. Er is een gemeenschappelijke lounge met comfortabele banken en boeken en dvd’s over de omgeving. Aan de muur hangen prachtige zwart-wit foto’s. Er zijn grote ramen om één te zijn met de natuur. Twee families wonen al meer dan 120 jaar in de lodge. Er zijn slechts acht kamers. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met een bad. De kamers kunnen met een tweepersoonsbed of met twee eenpersoonsbedden opgemaakt worden. Er kan een derde bed bij gezet worden. Er is elektriciteit tussen 19.00 en 22.00 uur.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • In de omgeving zijn diverse wandelpaden
  • Paardrijden en mountainbiken worden georganiseerd door het hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën