Expeditieschip Stella Australis en Ventus Australis

Argentinië

Een bucketlist item: een cruise langs de gletsjers en door de fjorden van Patagonië. Hoogtepunten zijn de natuur, pinguïns en gletsjers.

Locatie

Er worden twee verschillende routes gevaren: van Ushuaia naar Punta Arenas en van Punta Arenas naar Ushuaia.

Accommodatie

De maatschappij Australis heeft twee schepen: de Ventus Australis en de Stella Australis. Beide zijn redelijk luxe expeditieschepen. Duurzaamheid heeft de rederij hoog in het vaandel staan. Zowel de Stella Australis als de Ventus Australis heeft 100 hutten. Er kunnen maximaal 210 gasten en 112 crewleden mee.  Alle hutten hebben een raam dat naar buiten kijkt. Er zijn hutten met een tweepersoonsbed en hutten met twee eenpersoonsbedden. Een 3e bed is mogelijk. Er is geen minimum leeftijd. De hutten zijn verdeeld in de categorieën B, A, AA en AAA en AAA Superior. De AAA is de meest luxe. Op beide schepen zijn de hutten verdeeld over drie dekken met de toepasselijke namen: Cape Horn, Tierra del Fuego en Magellan. Er is een lounge op het Darwindek en de eetzaal is op het Patagonia dek.

De Stella Australis is gebouwd in 2010 en de Ventus Australis pas in 2017.

Voorzieningen

Er zijn drie comfortabele lounges op elk schip. In de lounges worden ook presentaties in het Engels gegeven. Grote ramen zorgen ervoor dat u niets mist van het dramatische landschap om u heen. Er is een bibliotheek met tal van informatieve boeken. Of u nu meer wilt weten over de ijstijden, het ontstaan van de gletsjers, de historie, ontdekkingsreizigers in dit gebied, de flora of de fauna: er zijn boeken over te vinden. De bemanning spreekt Engels en Spaans.

U verblijft aan boord op basis van all inclusive. Alle maaltijden zijn inbegrepen. De kwaliteit van het eten is goed. Behalve het eten, zijn ook de meeste dranken (zoals wijnen) en de excursies inclusief. Alleen aan fooien dient u nog denken. Tijdens de reis is een aantal excursies inbegrepen. Qua excursies is er een keuze: makkelijker of actiever. De excursies vinden plaats in groepen van ongeveer 20 personen. Ze worden uitgevoerd met zodiacs. De zodiacs hebben een handige walkway zodat je nooit natte voeten hoeft te krijgen.

In de eetzaal kan iedereen tegelijk eten. Er is maar één zitting. ’s Morgens en ’s middags is er een buffet. ’s Avonds wordt het eten uitgeserveerd.

Tijdens de cruise is er geen telefoonbereik of wifi.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën