Esteros del Iberá, San Alonso

Argentinië

Wakker worden op een eiland midden in de wetlands van Argentinië en dan te voet, te paard of per boot het subtropische moerasgebied van Esteros del Iberá ontdekken.

Locatie

Zeer bijzondere en afgelegen lodge op een eiland met de naam San Alonso. De natuur rondom de lodge is puur en ongerept. De lodge is alleen per boot en per vliegtuig bereikbaar. Het is een aanrader om per vliegtuig naar de lodge toe te gaan: dat is al een excursie op zich om de wetlands van boven af te aanschouwen. Er is een landingsstrip bij San Alonso. De vlucht vanaf Corrientes en Posadas duurt iets minder dan een uur. Vanaf Puerto Iguazú vliegt u in twee uur naar San Alonso. Per boot bereikt u de lodge vanaf San Miguel (San Nicolás Portal). Een zandpad voert naar de aanlegplek van de boot. De boottocht duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur. Vanaf zowel Corrientes als Posadas is het ongeveer 2,5 uur rijden naar San Miguel. De San Alonso Lodge grenst aan de Paraná lagune en aan de wetlands van Iberá. Door de exclusieve ligging is dit een ideale plek om dieren te spotten. En dan niet alleen de kaaimannen, vogels, capibara’s en moerasherten, maar ook zeldzame dieren zoals de reuzenmiereneter, de jaguar en de pecari (een soort zwijn). San Alonso heeft een grondgebied van 10.000 hectare met moeras en eilanden. Sinds 2017 is het onderdeel van het National Park Esteros del Iberá. 

Accommodatie

Er zijn slechts vijf kamers en er kunnen maximaal tien gastenverblijven. Er zijn drie badkamers die gedeeld moeten worden. De accommodatie is van hout gemaakt. Er is een veranda voor de kamers. De kamers zijn verdeeld over twee appartementen. Er zijn zowel kamers met tweepersoonsbedden als kamers met twee losse bedden. U verblijft op basis van volpension en ook activiteiten zijn inbegrepen. Een aantal drankjes is eveneens inclusief. Er is stroom; er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie, aangevuld met een generator als dat nodig is.

Voorzieningen
  • Restaurant; u verblijft hier op basis van volpension
  • Beperkte wifi
  • Bar
  • Bibliotheek
  • Wasservice
  • Jaguar-opvang
  • Excursies zoals wandelingen, paardrijtochten, tochten met een boot of een kano behoren hier tot de mogelijkheden.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën