Esteros del Iberá, Estancia Rincón del Socorro

Argentinië

Bijzondere en kleinschalige lodge aan de rand van de wetlands van Esteros del Iberá, een bijzonder natuurgebied.

Locatie

Deze estancia, een soort boerderij, ligt aan de rand van het National Park. Vanaf Posadas bedraagt de reistijd ongeveer vier tot zes uur, afhankelijk van de weersomstandigheden. Een fourwheeldrive is noodzakelijk in dit gebied. Tank tijdig, want er zijn weinig benzinepompen. We kunnen ook transfers regelen vanaf Posadas of Mercedes. Het is zelfs mogelijk om te vliegen vanuit Posadas. Dat duurt een uurtje. U landt dan op een strook gras met de naam El Tránsito. Deze vlucht met een klein toestel is een excursie op zich, u vliegt laag over het moerasgebied. Wordt dat allemaal te duur? De goedkoopste optie is om een nachtbus van Buenos Aires naar Mercedes te nemen en vervolgens een gedeelde transfer naar de estancia te boeken. Deze gedeelde transfers staan ingepland op maandagen, donderdagen en zaterdagen. De reistijd bedraagt tussen 1 uur en 45 minuten en 2,5 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Grofweg ligt de accommodatie tussen de steden Mercedes en Colonia Carlos Pellegrini. Jarenlang was het een veeteeltgebied, maar nu wordt de natuur in ere hersteld. Colonia Carlos Pellegrini ligt op 38 kilometer afstand. Het is iets minder dan anderhalf uur rijden.

 

Vanaf de luchthaven van Corrientes is het vijf á zes uur rijden.

 

Accommodatie

Er zijn elf kamers en in totaal kunnen er slechts 30 gasten in de lodge verblijven. Een estancia is een boerenhoeve. Oorspronkelijk was de Estancia Rincón del Socorro een veeboerderij, nu is het een ecologische lodge. Het huis werd gebouwd in 1896 en het heeft de Spaanse stijl behouden. Voor de kamers is een veranda. De kamers zijn door de oude bouwstijl enorm isolerend dat een airconditioning niet nodig is. Wel beschikken de kamers over een ventilator. De accommodatie heeft bewust gekozen om geen televisie te plaatsen. Niet gek, want het uitzicht doet dit snel vergeten.

 

Er is een hoofdgebouw met het restaurant, een winkeltje en een ruime lounge met open haard. Via een vlonderpad bereikt u vanuit het hoofdgebouw zes van de slaapkamers. Er zijn kamers met een tweepersoonsbed en kamers met twee eenpersoonsbedden. Er is één kamer met een tussendeur. Deze kamers in het hoofdgebouw hebben alle een kleine zitruimte en er is dus een veranda voor de deur. In de tuin staan nog drie vrijstaande kamers. Ook hier de mogelijkheid van een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden. Bijzonder en typerend voor Argentinië is de matera. Een matera is een ruimte, afgescheiden van het hoofdgebouw, waar de gaucho’s hun maté kwamen drinken. De zadels werden opgehangen, de paarden werden gedrenkt en de gaucho’s deelden hier hun regionale thee. Nu zijn er twee kamers met een zitkamer en een eetkamer. In totaal kunnen hier zes personen slapen. Een tweepersoonsbed, drie losse bedden en eventueel een extra bed kunnen hier neergezet worden. De matera ligt op 50 meter van het hoofdhuis.

 

Het hoofdkantoor van de CLT, de Conservation Land Trust, de eigenaren van een privé natuurgebied van 150.000 hectare waarop de accommodatie is gebouwd, is ook in de lodge gevestigd. U verblijft op basis van volpension en ook activiteiten zijn inbegrepen. Een aantal drankjes is eveneens inclusief.

 

Rondom de accommodatie is een grote tuin. U kunt hier zomaar een vosje of een capibara tegenkomen.

Voorzieningen
  • Restaurant, u verblijft hier op basis van volpension
  • Zwembad
  • Bibliotheek
  • Videoruimte (informatiebijeenkomsten)
  • Grote tuin
  • Eigen groententuin
  • Beperkte wifi
  • Barbecue-mogelijkheden
  • Spelletjesruimte
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën