El Chaltén, Pudu Lodge

Argentinië

Eenvoudige, maar knusse lodge aan de rand van het dorp El Chaltén; een ideaal uitgangspunt voor het maken van wandelingen.

Locatie

De Pudu Lodge ligt aan de rand van het dorp El Chaltén. Bijna voor de deur beginnen diverse trails naar de Fitz Roy en Lago del Desierto. El Calafate ligt op 220 kilometer afstand. Het dorp zelf is klein: er wonen net iets meer dan 300 inwoners. Maar het wandelgebied rondom het dorp en ook rondom de lodge lonen de moeite van de reis hierheen. Aanraders zijn de hikes naar de Fitz Roy met een kenmerkende top, naar gletsjers, bossen en lagunes. Soms zijn er condors aan de hemel te zien. Ondanks dat El Chaltén een klein dorp is, zijn er voldoende restaurants.

Accommodatie

De naam van de accommodatie is al zo leuk gekozen en dat straalt al iets lieflijks uit.

Pudu is een klein hert dat alleen in bepaalde delen van Chili en Argentinië voorkomt.

Een lodge is een klein hotel in een natuurgebied. De Pudu Lodge is een klein en knus hotel tussen de bergen en rivieren van Patagonië. Een groep bergbeklimmers is hier ooit begonnen met de bouw. Nu staat er een comfortabel huis met gastenkamers midden in de natuur. Overal in de lodge is vloerverwarming, erg aangenaam als het buiten koud is. Er zijn 28 kamers in totaal. De bedden zijn ruim bemeten. In alle kamers is verwarming. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer met een douche, sommige ook met een bad. Er ligt ook een föhn. De kamers zijn vrij sober ingericht. Er staat wel een stoel, maar in de lounge met de houtkachel zit u knusser.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Bar
  • Wifi in de openbare ruimtes
  • Parkeergelegenheid
  • Wasservice
  • Nabij wandeltrails
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën