Cafayate, Villa Vicuña

Argentinië

Kleinschalig courtyard hotel in Spaanskoloniale stijl op toplocatie.

Locatie

De locatie van Villa Vicuña is heel gunstig. Dit hotel ligt op minder dan 100 meter van het grote gezellige plein in Cafayate, midden in het oude centrum. Op het grote plein en in de straten eromheen zijn tal van restaurants en terrassen. Is het wat frisser, dan gaan de terrasverwarmers aan en geniet u alsnog van het straatleven. Bestel een typisch Argentijnse asado: een soort grillplaat met diverse soorten vlees met patat en sla. Drink daarbij een torrontés wijn, dé wijn van deze regio. Sluit af met een zoete dessertwijn of een wijnijsje en u heeft allerlei specialiteiten van de regio geproefd. Er zijn ook een aantal winkels in het centrum van Cafayate. Trek er vooral op uit om het natuurschoon in de regio te bekijken en bezoek een aantal bodega’s om wijn te proeven.

Accommodatie

Het gebouw is in Spaanskoloniale stijl opgetrokken. Het is een zogenaamd courtyard hotel. De kamers liggen op de begane grond en op de eerste etage rond een binnenplaats. Er zijn slechts twaalf kamers. De kamers hebben allemaal een persoonlijke touch. De eigenaar wilde een soort dorp bouwen, met verschillende stijlen. De kleur en het gevoel van de bergen en van de wijngaarden, van de vallei en de cultuur uit de omgeving moesten hier in terugkomen. Met het gele gebouw in oude stijl en het opvallende houten balkon aan de voorzijde is hij daar goed in geslaagd. De kamers zijn ruim. Op elke kamer is televisie, airconditioning, een minibar, een kluisje en verwarming.

Kamertypes:

  • Double room: tweepersoonskamer met een tweepersoonsbed en uitzicht op de binnenplaats.
  • Double twin: met twee ruime bedden. Deze kamers zijn het grootst. Ze kijken uit op de binnenplaats of de achtertuin. Er kunnen maximaal twee volwassenen en een kind in dit kamertype verblijven.
  • Superior kamer met een ouderwets tweepersoonsbed en een klein zitgedeelte. De kamers kijken uit op de achtertuin van het hotel.
Voorzieningen
  • Ontbijtrestaurant
  • Bar
  • Wifi
  • Wasservice
  • Parkeergelegenheid
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën