Cachi, El Cortijo Boutique

Argentinië

Prima middenklasse hotel, net buiten het centrum, leuke bouwstijl. De kamers liggen rondom een binnenplaats en er is een tuin met zitjes.

Locatie

El Cortijo ligt op ongeveer een halve kilometer van het centrale plein. Daar zijn ook terrassen, restaurants en enkele winkels. Er naar toe loopt u grotendeels bergafwaarts, terug doet u er iets langer over, dan klimt u naar boven.

Accommodatie

Een prachtig lang en smal gebouw, in de stijl van een oud landhuis. U komt binnen via een knusse lounge met diverse zitjes. Daarachter is een binnenplaats met schaduwrijke zitplekken. Voor meer privacy is daarachter nog een cactustuin met twee zitjes. De meeste kamers zijn op de eerste verdieping. Ze liggen aan een galerij die uitkijkt op de binnenplaats. Enkele liggen beneden aan de binnentuin. Er zijn dertien kamers. De kamers zijn vrij klein, maar alles wat u nodig heeft is er. Verwarming, een kluisje, een haardroger en een badkamer met een inloopdouche. Op de vloer liggen plavuizen. Sommige kamers kijken uit op de bergen en in de verte is zelfs de begraafplaats te zien. Het hotel noemt zichzelf een boutiquehotel. Dat gaat zeker op voor de architectuur en de inrichting van de algemene ruimtes. De kamers zijn net iets te eenvoudig om “boutique” te zijn, maar de inrichting is wel leuk. Sommige muren zijn met jute bekleed en er hangen sepia foto’s van de omgeving. Een nachtkastje met marmeren blad past bij de badkamer, waar de hippe wasbak ook op een marmeren blad staat. Het water van de douche komt op planken terecht. In de kamer en in de badkamer hangen designradiatoren. 

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Veel zitruimte in de lounge, op de binnenplaats en in de cactustuin
  • Wifi
  • Roomservice
  • Wasservice
  • Parkeergelegenheid
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën