Buenos Aires (Recoleta), A Hotel/Art Gallery Hotel

Argentinië

Gevestigd in een gebouw dat typerend is voor Buenos Aires: hoog en smal met gietijzeren balkons, houten vloeren en vloeren met oude geglazuurde tegels. In het hotel is een permanente voorstelling van fotokunst.

Locatie

In de wijk Recoleta. Net iets buiten het centrum. Maar als u goed ter been bent, zijn diverse wijken en toeristische bezienswaardigheden te belopen. Restaurants en winkels zijn er in overvloed op loopafstand. Elegante cafés en een kunstmarkt zijn nabij. De Santa Fe winkelstraat ligt vlakbij het hotel. Een metrostation is goed bereikbaar; maar ook een taxi is snel gevonden.

Accommodatie

Een oud gebouw met deels gietijzeren balkons, een oude kooilift en krakende houten vloeren maar ook oude tegels op de vloer. De deuren zijn bijzonder. De kamers zijn hoog en let op vele details die bewaard zijn gebleven. Heel bijzonder is de combinatie van een hotel en een kunstgalerie. Op de begane grond is een grote zitruimte annex bibliotheek waar foto’s aan de muur hangen. Ook in de kamers hangt kunst. Er is een kleine lift, in totaal zijn er vijf etages. Sommige kamers zijn klein, het hotel noemt deze kamers, heel charmant: “Small & Cosy rooms”. Maximaal twee personen kunnen er slapen. Er zijn “Small & Cosy” kamers met een tweepersoonsbed en kamers met twee eenpersoonsbedden. Ook zijn er kamers met grotere tweepersoonsbedden: queensize en kingsize. In totaal zijn er 34 kamers. De kamers beschikken over televisie, een kluisje, airconditioning en een minibar. Er staat een bureau, twee stoelen en in de badkamer is een badkuip met een regendouche erboven. Er is ook een föhn.

Voorzieningen
  • Ontbijtrestaurant
  • Wifi
  • Businesscenter
  • Zitruimte met veel boeken en kunst
  • Overdekt terras
  • Wasservice
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën