Bouwsteen Selfdrive Uruguay met strand

Na uw reis door Argentinië nog een leuk strandverblijf toevoegen? Denk dan eens aan José Ignacio in Uruguay. U start in het historische centrum van Colonia del Sacramento en reist met een huurauto verder naar de hoofdstad Montevideo. Tot slot verblijft u een aantal dagen aan het strand van José Ignacio. 

 

Koloniaal stadje aan de rivier
Hoofdstad van Uruguay
Leuk strandverblijf!
Argentinie-Viedma-gletsjer-Judith
Judith
Jaren heb ik door Latijns-Amerika gereisd, om uiteindelijk een paar jaar te settelen in Chili. Voor mij voelt Latijns Amerika dan ook als thuiskomen.
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara
Tamara
Van gletsjers tot watervallen, wijngebieden, gekleurde rotsen en wildlife: er zijn zoveel plekken in Argentinië die ik u graag wil laten zien

Reis van dag tot dag: Selfdrive Uruguay met strand

Dag 1      Aankomst Colonia del Sacramento

Dag 2      Montevideo

Dag 3      José Ignacio

Dag 4      José Ignacio

Dag 5      Vertrek José Ignacio

100% maat werk

Dag 1 Buenos Aires - Colonia del Sacramento

Welkom in Uruguay!

Uruguay-Colonia-gezellige-straat(2) Uruguay_Colonia_del_Sacramento_straatbeeld_397171

Met de Buquebus, een moderne snelle catamaran vaart u in één uur en een kwartier van Buenos Aires naar Colonia del Sacramento in Uruguay. Aankomst in de haven van Colonia. U wordt bij de veerboot opgehaald en naar de autoverhuurder begeleid. Uw huurauto (met onbeperkt aantal kilometers en volledige verzekering) staat voor u klaar.

 

Colonia del Sacramento is een lieflijke kleine stad aan de Rio de la Plata. Het oude centrum staat met recht op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De huizen in Portugese en Spaanse stijl zijn kleurrijk, sommige straten hebben nog de oude keien, er is een fort, diverse kerken en een vuurtoren. De meest gefotografeerde straat is de Calle de los Suspiros. Het oude centrum is gezellig. Er zijn zoveel terrasjes en restaurants. Ook zijn er diverse kleine musea. Er zijn ook ruïnes, overblijfselen uit de tijd van de Portugese overheersing. Huur een golfkarretje om niet alleen de stad maar ook de nabije omgeving te verkennen. De leukste zijn de elektrische die er uit zien als een oldtimer!

 

Overnachting in Colonia del Sacramento.

Inclusief veerboot, transfer, autohuur

Dag 2 Colonia del Sacramento - Montevideo

ca. 180 km / 2 uur

Uruguay_Montevideo_Onafhankelijkheidsplein_307074(5) Uruguay_Montevideo_Mercado_del_Puerto_307075 Uruguay_Montevideo_langs_de_Rambla_464563_2_646997

Het is ruim twee uur rijden van Colonia del Sacramento naar Montevideo. U rijdt over de “grote weg”, deels tolweg. Maar wees niet bang: het is een route die blijft boeien en bovendien is er geen andere weg. Het voelt niet als een autoweg, maar als een provinciale weg. Eerst omzoomd met palmbomen en later ziet u uitgestrekte weiden, kleine bossen en af en toe huizen.

 

Wie kan er één bezienswaardigheid in de hoofdstad van Uruguay, Montevideo noemen? Weinig mensen waarschijnlijk! Toch staat de stad boordevol statige historische gebouwen. Neem een dag de tijd om door te stad te slenteren. Er zijn diverse autovrije straten in de oude binnenstad en er is een kilometerslange boulevard langs de kust. Portugezen, Spanjaarden en Britten hebben de stad overheerst. Bezoek de Mercado del Puerto, een markt maar tevens een levendig uitgaansgebied met restaurants en bars. Bekijk de kathedraal en het Museum van de Schone kunsten (Bellas Artes). Diverse pleinen zijn er in de stad. Het meest indrukwekkend is de Plaza Independencia. De Palacio Salvo met zijn wonderlijke vorm vinden wij het mooiste gebouw van de stad. Wist u dat ook Uruguay een jarenlange tangotraditie heeft? Bezoek in de avonduren één van de theaters. Strijk even neer in een park en eet een empanada voor de lunch, net zoals de locals doen.

 

Overnachting in Montevideo.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 3 Montevideo - José Ignacio

ca. 170 km / 2 uur

Vanaf Montevideo rijdt u in ruim twee uur naar San Ignacio. Het eerste deel van de rit gaat door verstedelijkt gebied, het tweede deel door een duingebied. Af en toe ziet u aan uw rechterhand de zee opdoemen. Op een gegeven moment kiest u of u de snelste route neemt door het binnenland richting Rocha of de kustroute langs Punta del Este.

 

Een kalm maar toch hip dorp aan zee, waar veel bohémien chique tweede huizen van de rijken staan. Vergaapt u zich aan de ene minimalistische villa na de andere, afgewisseld met huizen die aan een kasteel doen denken of Arabisch aan doen. Er zijn veel surfers en kitesurfers in José Ignacio. Het strandleven is niet erg ontwikkeld. De stranden zijn geelbruin, lang en breed en rustig. Ze nodigen uit om een lange strandwandeling te maken. Er zijn enkele restaurants en bars. Neem een strandstoeltje van de accommodatie mee als u wilt zonnebaden. Aan het einde van de dag met een drankje kijken naar de zonsondergang; daar vraagt José Ignacio om!

 

Overnachting in José Ignacio.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 4 José Ignacio

Rustige, lange zandstranden

Uruguay-Jose-Ignacio-vuurtoren_2_408112

Wandel op het strand of ga liggen op het strand of aan het zwembad. Even een dagje rust. Begint het toch te kriebelen? In de omgeving van José Ignacio is genoeg te doen. Ga fietsen, of huur een golfkarretje. Ga naar de Lagune van Garzón om vogels te spotten. Rij een stukje naar het westen en bezoek Punta del Esta als u daar nog niet geweest bent. U rijdt naar het oosten, richting de Braziliaanse grens. Er is een aantal kleine vissersplaatsen waar nu ook wat toerisme is. La Pedrera is hip. Bij Cabo Polonia is de grootste kolonie zeeleeuwen ter wereld. U bereikt Cabo Polonia met een fourwheeldrive. Er is een parkeerplaats en daarvandaan gaat u met een fourwheeldrive nog een half uurtje verder. Bijna ieder dorp aan de kust heeft zijn eigen vuurtoren. Een kajak huren, surfen, kitesurfen, paardrijden, vogels spotten of een bezoek aan een spa zijn ook mogelijkheden in en rond José Ignacio.

 

Overnachting in José Ignacio.

Inclusief ontbijt, autohuur

Dag 5 José Ignacio, vertrek

Ca. 160 km / 2,5 uur

In onggeveer 2,5 uur rijdt u van José Ignacio naar Montevideo. Neem de route door het binnenland of neem de kustweg. U levert de auto in bij de haven of luchthaven om uw reis te vervolgen of terug te vliegen naar huis.

Nog niet genoeg gezien van Uruguay? We breiden uw reis graag in overleg met u uit, vraag ons naar de mogelijkheden of bekijk de andere bouwstenen.

 

Inclusief ontbijt, autohuur

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën