terug naar het overzicht

Rondreis West-Canada en de Rockies

In de bruisende stad Seattle haalt u uw huurauto op voor uw rondreis door de Canadese en Amerikaanse Rocky Mountains. U steekt de grens naar Canada over en bezoekt wereldberoemde nationale parken zoals Jasper en Banff. Terug naar de VS om ook hier de meest bekende natuurparken van de Rockies te bezoeken: Yellowstone en Grand Teton. Waar u ook bent: ga wandelen, geniet van de uitzichten, bossen, meren en wilde dieren tijdens deze roadtrip.

Wat maakt deze reis bijzonder
Unieke combi Canada en de VS
Heel veel nationale parken
Kans om beren te spotten
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Prijsindicatie vanaf € 5500,- per persoon
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: West-Canada en de Rockies

VS

Dag 1     Aankomst Seattle

Dag 2     Seattle

Canada

Dag 3     Vancouver

Dag 4     Vancouver

Dag 5     Whistler

Dag 6     Wells Gray

Dag 7     Wells Gray

 

Dag 8     Jasper National Park

Dag 9     Jasper National Park

Dag 10   Banff National Park

Dag 11   Banff National Park

Dag 12   Waterton Lakes National Park

VS

Dag 13   Glacier National Park

Dag 14   Glacier National Park

 

Dag 15   Helena

Dag 16   Yellowstone National Park

Dag 17   Yellowstone National Park

Dag 18   Yellowstone National Park

Dag 19   Grand Teton National Park

Dag 20   Grand Teton National Park

Dag 21   Park City

Dag 22   Vertrek Salt Lake City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Seattle

28fd3841-f5b3-49f9-b502-0c87c75f85e8 Amerika-Seattle-Farmers-Market

Welkom in Seattle, the Emerald City in het noorden van de Verenigde Staten. Bij aankomst haalt u uw huurauto op, waarmee u de komende weken op pad gaat. Het is een klein stukje rijden van de luchthaven van Seattle naar de stad.

 

Meteen op ontdekkingstocht in de stad. Met een lift vliegt u in 43 seconden omhoog tot 160 meter in de Space Needle en wordt u verrast door het uitzicht. Want Seattle is niet alleen een grote stad met een typisch Amerikaanse skyline, maar de besneeuwde bergtoppen zo dichtbij de stad vormen een indrukwekkend decor. Evenals het water en de eilanden in de fjorden voor de kust, zoals de Puget Sound. Het hart van de stad is Pioneer Square, een plein met mooie gebouwen en gezellige horecagelegenheden.

Drink een kopje koffie in de eerste vestiging van Starbucks en loop door naar de nabijgelegen boerenmarkt van Pike Place. Zie bij de viswinkel hoe verkopers grote vissen naar elkaar toe gooien.

 

Overnachting in Seattle.

Inclusief huurauto

Dag 2 Seattle

Glaskunst, muziek, vliegtuigen en bijzondere gebouwen

De moeite waard vonden wij het Chihuly Garden en Glass Museum met in de tuin planten van gekleurd glas. Seattle is de stad van de muziek. Jimi Hendrix is er geboren, maar tegenwoordig is het bekender door gitaarrock uit de jaren tachtig. Bands als Pearl Jam en Nirvana komen uit Seattle. Het Experience Music Project Museum geeft een goed beeld van de muziekcultuur. Het gebouw is ontworpen door Frank Gehry (bekend van het Guggenheim-museum in Bilbao). Het is één van de meest aparte gebouwen die we ooit zagen.

Bezoek de fabriek van Boeing, die net buiten de stad ligt. Een interessante rondleiding en tentoonstelling bieden een goede kijk achter de schermen van de luchtvaart.

 

Overnachting in Seattle.

Inclusief huurauto

Dag 3 Seattle - Vancouver

Ca. 235 km/ 3 uur

Canada-Vancouver-Granville-Island

U verlaat de stad Seattle en rijdt noordwaarts richting de grens. Via de highway bent u er zo. U steekt de grens over met uw huurauto en vervolgt uw weg naar Vancouver.

 

Voor ons is Vancouver de leukste stad aan de westkant van Canada. Dat is niet alleen, omdat de stad veel te bieden heeft, maar ook omdat de omgeving van de stad zo leuk is. Het is een relatief jonge stad met veel moderne architectuur. Er is veel hoogbouw waarbij een bezoek aan de Lookout Tower ideaal is om de stad van bovenaf te bekijken. Met een glazen lift gaat u circa 160 meter de hoogte in om vanaf daar het weidse uitzicht op de stad te ontdekken. Zie de besneeuwde bergtoppen, de diverse wijken, Granville Island en de groene heuvels buiten de stad. U heeft ook uitzicht op Gastown, een leuke sfeervolle wijk, ideaal om een terrasje te pakken of te dineren. Hier is ook de oude stoomklok uit 1977 te vinden.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Dag 4 Vancouver

Ga fietsen!

Een volle dag om Vancouver te ontdekken. Ontdek het grootste park van Vancouver: Stanley Park. Met veel fietspaden is er veel te zien. Ook vindt u hier het plein met negen totempalen. Vanaf dit park kijkt u uit op de skyline van Vancouver.

Op een zonnige dag is Granville Island leuk om te bezoeken. De voormalige fabrieken op dit eiland zijn omgetoverd tot een sfeervolle plek met winkels, een markt, straatartiesten en terrasjes aan het water. Vancouver heeft daarnaast de grootste Chinatown van Canada. Neem dan zeker een kijkje bij de Chinese Gardens en waan u even buiten Canada.

Liever de natuur in? Ga dan naar de Capilano Suspension Bridge net even buiten de stad. Een 140 meter lange hangbrug werd in 1889 voor het eerst in gebruik genomen om de grote oversteek over het ravijn te maken. U kunt hier ronddwalen door het park en maar liefst zeven verschillende hangbruggen bewandelen.

 

Overnachting in Vancouver.

Inclusief huurauto

Fietsen in Vancouver
Vancouver

Fietsen in Vancouver

Al fietsend de stad verkennen, dat is iets wat goed kan in Vancouver. Een bezoek aan Stanley Park mag dan ook...

Dag 5 Vancouver - Whistler

Ca. 120 km/ 2 uur

Canada-Whistler-Landschap Canada-Whistler-Olympische-Spelen Canada-Whistler-Gondel

Een relatief korte route, dat biedt u de mogelijkheid om de bezienswaardigheden net buiten Vancouver te bezoeken alvorens u doorrijdt naar Whistler. Of u bent op tijd in Whistler, want daar is ook voldoende te beleven.

 

In de wintermaanden is Whistler een groot skigebied, maar in de zomer is het dé plek voor mooie wandelingen, uitzichten op de witte bergtoppen, blauwe meren en mountainbiken. Whistler was evenals Vancouver en Calgary de bestemming voor de Olympische Winterspelen van 2010. Het is een dorp waar u echt even in het toeristische leven stapt. Er hangt een gezellige sfeer en het vormt daarmee een leuke afwisseling met een verblijf in de natuurparken van Canada.

De Blackcomb Mountain is het skigebied van Whistler. Het hele jaar door kunt u met de gondelbaan naar boven. Het is het leefgebied van beren dus altijd goed om u heen speuren vanuit de lift! Vanaf de top kunt u diverse kanten op lopen. Neem wel wat warms mee, want op de top kan het flink afkoelen!

 

Overnachting in Whistler.

Inclusief huurauto

Dag 6 Whistler - Wells Gray Provincial Park

Ca. 460 km/ 6 uur

Een lange reisdag. Als u voorbij Pemberton rijdt heeft u het Joffre Lakes Provincial Park in zicht. Een mooie wandel of pauzeplek. U verlaat de hoge bergen en rijdt richting Clearwater, de toegangspoort tot het Wells Gray Provincial Park.

 

Als u watervallen wilt zien, zit u goed in het Wells Gray Provincial Park. Er zijn maar liefst 250 watervallen te vinden. Vanuit het dorp Clearwater betreedt u dit Provincial Park. Een enorm uitgestrekt gebied waar u de Clearwater-Rivier volgt. Op deze route zijn er diverse stops te maken met korte en lange wandelingen.

De absolute must van dit park is een bezoek aan de Helmcken Falls. Een groene muur van bomen reikt uit boven de grijze vulkanische rotswand. De witte waterval stort wel 140 meter naar beneden en dat is ook te horen.

 

Overnachting nabij Wells Gray Provincial Park.

Inclusief huurauto

Dag 7 Wells Gray Provincial Park

Canada-Wells-Gray-Uitzichtpunt Canada-Wells-Gray-Paardrijtocht_1_506617

De Clearwater-rivier is de plek om zalm en beren te spotten. Ga naar de Dawson Falls. U kunt hier langs de rivier een wandeling maken. In het najaar zwemmen de zalmen terug de rivier op. Daarbij springen ze het water uit om bij de watervallen verder te komen. Een uitgelezen kans voor beren om de zalm te vangen.

Raften op de rivier is ook een goede manier om de omgeving te verkennen. Mogelijk ziet u beren langs de waterkant.

 

Overnachting nabij Wells Gray Provincial Park.

Inclusief huurauto

Varen op de Blue River
Wells Gray Provincial Park

Varen op de Blue River

Een onvergetelijk avontuur. Niet alleen het varen op de rivier, maar ook de verhalen van de gidsen en hopelijk...

Dag 8 Wells Gray Provincial Park- Jasper National Park

Ca. 350 km/ 4,5 uur

Voordat u bij Jasper aankomt, passeert u Mount Robson, de hoogste berg van de Canadese Rockies.

 

Kenmerkend voor het Jasper National Park zijn hoge besneeuwde bergtoppen. Diverse kleine en grote meren zijn hier te vinden en het is de leefomgeving van de beren, wolven en elanden.
Neem de Jasper Skytram om de omgeving van bovenaf te bekijken. U heeft een weids uitzicht op weg naar de top. Kijk goed, wellicht ziet u een beer onderweg! Boven op de berg kunt u nog verder wandelen, naar het topje van de berg. Een forse klim, maar de moeite waard als u het uitzicht ziet.
Het dorp Jasper is klein en sfeervol. Er zijn uiteraard voldoende toeristenwinkels maar ook restaurants. De lokale bierbrouwerij vonden wij erg gezellig om een hapje te eten ’s avonds.

Overnachting in Jasper National Park.
Inclusief huurauto

Dag 9 Jasper National Park

Hiken rond fotogenieke meren

Canada-Jasper-Spirit-Island-Maligne-Lake_1_498834 Canada-Jasper-Waterval Canada-Jasper-Maligne-Lake

Een volle dag voor de omgeving van Jasper. Ga in de ochtend naar Maligne Canyon. Hier zijn kalkstenen rotsmuren van wel 50 meter diep. Via diverse loopbruggen wandelt u door en langs de wanden.


U heeft voldoende tijd om daarna door te rijden naar Medicin Lake. Een groot meer, omgeven door bossen. Er is langs de weg een mooie plek om te stoppen voor een fotomoment.

Nog wat verder doorrijden en u ziet het Maligne Lake. Dit is het meest gefotografeerde meer van Jasper National Park. En dat is ook wel logisch, want het uitzicht op de hoge bergen met het kleine Spirit Island op de voorgrond, is de moeite waard om te bezoeken. U kunt hier met een boot een tocht maken over het meer. Of maak langs de oevers een korte, relatief vlakke wandeling en aanschouw het meer vanuit diverse oogpunten bekijken.

 

Overnachting in Jasper National Park.

Inclusief huurauto

Dag 10 Jasper National Park - Banff National Park

Ca. 290 km/ 4 uur

Een mooie route via Icefields Parkway en de Bow Valley Parkway. Maak zeker een stop bij Mount Columbia voor een bezoek aan de immens grote gletsjer. Bij voldoende tijd kunt u de gletsjer op of over het glazen plateau, de Skywalk, lopen voor een ruimtelijk uitzicht.

 

Witte bergtoppen en groene bossen reflecteren in de meren en rivieren van het Banff National Park. U kijkt uw ogen uit! Er is veel te doen dus dat wordt keuzes maken. Onze tip, ga bij aankomst direct naar het Visitor Center in Banff. Want buiten alle highlights die wij uiteraard als tip geven, zijn er zoveel mooie andere plekken en wandelroutes te vinden. Welke keuze u ook maakt, de natuur zal u versteld doen staan in dit nationale park.

Banff Village is een gezellig dorp. De Bow-Rivier stroomt hier doorheen. Huur een fiets en fiets langs de rivier naar het Fairmont Banff Hotel, een gigantisch kasteel uit 1888 dat nu als luxueus hotel fungeert. Maak een klimmetje via de Tunnel Mountain Road en kijk uit over de rivier en de groene bossen. Ga aan het einde van de dag langs de winkels en stil uw honger in één van de restaurants.

 

Overnachting in Banff National Park.
Inclusief huurauto

Dag 11 Banff National Park

Canyons, meren en beren

Canada-Banff-Beren-spotten 0d59b937-ca62-4ad7-ac4f-b9a52539bc6a

Een volle dag om op pad te gaan. Als u vroeg vertrekt, raden we aan om naar de Johnston Canyon te gaan. Wandel door de smalle kloof naar de watervallen en zie hoe het onstuimige water door de kloof dendert. Het is op de route naar Lake Louise. Dit grote en fotogenieke gletsjermeer wordt omgeven door groene bergen, rotsen en witte bergtoppen. Kabbel met een kajak over het rustige strakblauwe water. Er zijn diverse wandelroutes mogelijk bij het meer. Naast Lake Louise ligt nog een mooi meer; namelijk Moraine Lake. Maak de wandeling omhoog en zie de bergen weerspiegelen in het heldere water.


Dichter bij Banff Village blijven vandaag? Neem dan de Gondola naar de top van de Sulphur Mountain. U heeft uitzicht op de zes verschillende bergtoppen in de omgeving. Er is een wandelroute van circa 1 kilometer op de bergtop om alle kanten te bekijken.


Onze tip: houdt altijd uw ogen goed open. In dit Nationale Park leven beren en wie weet komt u die onderweg wel tegen.

 

Overnachting in Banff National Park.

Inclusief huurauto

Kanotocht op de Bow-rivier
Banff National Park

Kanotocht op de Bow-rivier

Herbeleef de tijd van eind 18e eeuw waarin de handelaren hun pelzen vervoerden per kano. Nu mag u zelf ook...

Grizzlyberen spotten
Banff National Park

Grizzlyberen spotten

Een volle dagexcursie in Banff om het beste eruit te halen. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids...

Dag 12 Banff National Park - Waterton Lakes National Park

Ca. 360 km/ 4,5 uur

Via de hoge bergen en vlakke valleien komt u aan bij Waterton Lakes National Park. Afwisselende natuur van uitgestrekte prairies tot de uitlopers van de Rocky Mountains zijn kenmerkend voor Waterton Lakes. Naast hoge bergen en helderblauwe meren zijn in dit nationale park ook vlakke valleien met grazende bizons te vinden. De veelzijdigheid en de drie meren van Waterton Lakes zijn de elementen die dit park op de kaart zetten. Vanuit Waterton Lakes kunt u eenvoudig de oversteek maken naar Glacier National Park, in de Verenigde Staten.

 

Overnachting in Waterton Lakes National Park.

Inclusief huurauto

Dag 13 Waterton Lakes National Park - Glacier National Park

Ca. 70 km/ 1,5 uur

Amerika-Glacier-National-Park

De afstand die u vandaag aflegt is kort, maar u rijdt door de parken waar veel mooie stops te maken zijn. U steekt de landgrens over, verlaat Canada en reist verder door de Verenigde Staten.

 

Browning zelf als plaats biedt niet veel bijzonders aan de toerist. Maar het is een ideaal uitgangspunt voor een bezoek aan het Glacier National Park. Dit ruige natuurgebied staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Er zijn bergen, valleien, meren, duizenden kilometers bos en gletsjers. Berggeiten staan op steile hellingen, de staart van een bever ziet u nog net wegschieten in het water, elanden steken ineens de weg over. Rijd over de Going tot he Sun road, als deze niet afgesloten is vanwege sneeuw. Er rijden gratis shuttlebussen in het park, die op maar liefst zeventien plekken stoppen. Wandelingen zijn er in overvloed. Van korte, eenvoudige tot lange, uitdagende trails.

 

Overnachting nabij Glacier National Park (Browning).

Inclusief huurauto

Dag 14 Glacier National Park

Going to the Sun Road langs gletsjers

Zeer de moeite waard zijn St. Mary Lake en Lake McDonald. Op het Two Medicine Lake worden boottochten georganiseerd, waarbij gidsen vertellen over de Blackfeet-indianen, die hier leven. Watervallen die niet mogen ontbreken op uw planning voor vandaag zijn de Weeping Wall en de Bird Woman Waterfall.

Een paardrijtocht onder begeleiding van een gids is een goede optie om te genieten van de buitenlucht en het park nog beter te beleven.

 

Overnachting nabij Glacier National Park.

Inclusief huurauto

Kanoën
Glacier National Park

Kanoën

Als een rustig kanotochtje over de rivier iets voor u is, huurt u dan een opblaasbare kano. De schilderachtige...

Raften
Glacier National Park

Raften

De rafttour van een halve dag in Glacier National Park belooft actie, gecombineerd met mooie natuur. De 2,5...

Dag 15 Glacier National Park (Browning) - Helena

Ca. 280 km/ 3 uur

Amerika-Glacier-Autoweg Amerika-Verenigde-Staten-Glacier-National-Park-Herding-horses

Een lange rit heeft u voor de boeg. Bij Choteau zijn diverse dinosaurus-monumenten zoals het Old Trail Museum en Dinosaur Centre. Zonder stops is de rijtijd zo’n 3 uur.

 

Helena is een stadje dat ontstaan is in het tijdperk van de Gold Rush. In de wijk Reeder’s Alley ziet u nog wat terug van dit deel van de historie. Nu is Helena de hoofdstad van de staat Montana en daarbij hoort het Capitool, de zetel van de regionale regering.

Een relaxed boottochtje voert u over de Missouri-rivier naar de zogenaamde Gates of the Mountains, een smalle doorgang tussen de rotsen, waarachter de hoge bergen van de Rockies beginnen. Rondom Helena zijn diverse spookstadjes; ooit zo levendige mijnwerkersdorpen zijn nu totaal verlaten en de huizen zijn in originele staat achtergebleven.

 

Overnachting in Helena.

Inclusief huurauto

Dag 16 Helena - Yellowstone National Park

Ca. 465 km/ 4,5 uur

Een flinke rit naar het nationale park Yellowstone. Yellowstone is uniek in de wereld. Wat een geologisch wonder! Er zijn warmwaterbronnen met gele, oranje en blauwe kleuren. Soms ruikt u de zwavel al van veraf. Geisers spuiten op gezette tijden hoge waterfonteinen uit. Poeltjes gevuld met kokende modder pruttelen. Enorme rookwolken stijgen op uit fumaroles, oftewel stoomgaten. Er leven meer dan 200 soorten zoogdieren in Yellowstone National Park, plus meer dan 300 soorten vogels en dan ook nog eens vissen, reptielen en amfibieën. De grootste kudde wapitiherten (ook “elk” genoemd) ter wereld leeft in Yellowstone National Park. Iedereen wil ze natuurlijk zien, maar lastiger om te spotten zijn een zwarte beer, een wolf of een grizzlybeer. Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. Er is zoveel te zien en Yellowstone is ongeveer even groot als een kwart van Nederland, dus trek de tijd uit voor dit bijzondere nationale park.

 

Overnachting in Yellowstone National Park.
Inclusief huurauto

Dag 17 Yellowstone National Park

Stomende en spuitende geisers

Yellowstone-National-Park-Geiser-1 Amerika-Yellowstone-National-Park-3 Amerika-Yellowstone-National-Park-1_1_498308

In het oosten van Yellowstone National Park liggen de meeste geisers. Dit is het Upper Geyser Basin. De beroemde Old Faithful-geiser mag u niet overslaan. Elk anderhalf uur barst hij uit, de tijden worden aangekondigd. Net gemist hoe het water tientallen meters omhoog spuit? Loop dan naar de Anemone of Plume-geiser die veel vaker borrelen en water omhoog spuiten. U blijft om u heen kijken, overal gebeurt wat. De heldere kleuren van de Heart Spring bron lijken bijna onecht, de Doublet Pool is saffierblauw. Maar nog fotogenieker zijn de warmwaterbronnen met de namen Beauty Pool, de Chromatic Pool, de Opalescent Pool en de Sapphire Pool.

Eveneens in het oostelijk deel ligt de Grand Canyon van Yellowstone, vlakbij de plaats Canyon Village. De mooiste routes om hier te rijden zijn de North Rim Drive en de South Rim Drive. Beide zijn vrij kort. Maar er is genoeg te zien zoals rode rotsen, watervallen, uitkijkpunten en natuurlijk de canyon. Er zijn wandelingen van diverse lengtes uitgezet.

 

Overnachting in Yellowstone National Park.

Inclusief huurauto

Dag 18 Yellowstone National Park

Kalkterrassen en modderpoelen

Bij Norris liggen modderpoelen. Ooit modderpoelen in pastelkleuren gezien? Hier kan dat bij de Artist Paint Pots. Ook de bekende Steamboat Geyser ligt hier.

In het noorden van Yellowstone National Park ligt het gebied rond Mammoth Hot Springs. Bijzondere terrassen in witte, bruine, gele en grijze tinten, waarover water stroomt, zijn hier dé bezienswaardigheid. Ook watervallen, bossen, prairies en Fort Yellowstone treft u hier aan.

Onderweg van of naar het noorden of het westen van het park? Ga lunchen in het historische Old Faithful Inn hotel. Leuk om even rond te kijken en misschien spot u nog elanden of bizons.

Een afgelegen en weinig bezocht deel van Yellowstone is de Lamar Valley. Omdat dit het rustigste deel van Yellowstone is, heeft u hier ook de grootste kans om wildlife te zien. Hier leven bijvoorbeeld de meeste grizzlyberen en wolven.

Overnachting in Yellowstone National Park.

Inclusief huurauto

Helikoptervlucht
Yellowstone National Park

Helikoptervlucht

Yellowstone Helicopters biedt mooie vluchten aan over het westelijke deel van Yellowstone. Wie heeft er nou...

Paardrijden
Yellowstone National Park

Paardrijden

Verken het Yellowstone National Park vanaf de rug van een paard. Kies voor de Roosevelt of de Canyon...

Dag 19 Yellowstone National Park - Grand Teton National Park

Ca. 50 km/ 1 uur

Amerika-Grand-Teton-Eland Amerika-Verenigde-Staten-Grand-Teton-11

Net ten zuiden van Yellowstone ligt een ander natuurwonder: Grand Teton National Park. U rijdt over de Rockefeller Memorial Parkway naar de ingang. Meren, gletsjers, bossen, vergezichten over een vallei met een rivier en bergen met scherpe pieken en besneeuwde toppen dat zijn de kenmerken van het Grand Teton National Park. Door het Jackson Hole dal kronkelt de Snake-rivier.

Rijdt over de Teton Park Road of over de Jackson Hole Highway (zeker geen snelweg, maar een schitterende route dwars door het park!) voor de meest spectaculaire uitzichtpunten en hikes. Stop zeker bij de Snake River Overlook en de parkeerplaats bij Oxbow Bend. Hier schiet u de beste plaatjes van de Grand Teton bergen.

Colter Bay Village is een plaatsje net ten noorden van het Grand Teton National Park, met een leuke ligging aan Jackson Lake. Ten zuiden van het nationale park ligt de bekendere plaats Jackson Hole. Het is een gezellig dorp met restaurants en winkels. ’s Winters wordt hier veel geskied. Aan de rand van het dorp ligt de National Elk Refuge, waar soms honderden wapiti’s samenkomen.

 

Overnachting in Grand Teton National Park.

Inclusief huurauto

Dag 20 Grand Teton National Park

Puntige bergen met besneeuwde toppen weerspiegelen in het meer

Sta vroeg op om de allermooiste foto’s te maken. Rijd naar Mormon Row voor het plaatje met twee oude schuren uit 1880 met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Teton keten. In totaal staan er nog zes oude schuren van Mormoonse nederzettingen die er in dit gebied waren. Ze stammen uit 1908 tot 1950.

Kies een wandeling uit in de omgeving van het Jenny Lake. Het meer en de watervallen hier zijn de eyecatchers. Een boottochtje op het meer is rustgevend. Voor wat meer actie huurt u zelf een kano of boekt u een raft-excursie.

Herten, bizons, elanden, bevers, otters en vogels kunt u onderweg tegenkomen. En met een beetje geluk ziet u een zwarte beer of een grizzlybeer. Onder begeleiding van een gids maakt u natuurlijk nog meer kans op het spotten van wildlife. We boeken graag een georganiseerde safari voor u.

 

Overnachting in Grand Teton National Park.

Inclusief huurauto

Dag 21 Grand Teton National Park - Park City

Ca. 420 km/ 5 uur

Amerika-Grand-Teton-Highway-191-Tetons

Alweer naar de laatste bestemming van deze reis. Alhoewel Salt Lake City bekend staat als skioord, vooral nadat de Olympische Spelen daar georganiseerd werden, zijn in de stad zelf eigenlijk geen mogelijkheden om te skiën. Daarvoor moet u in Park City zijn. Hier ligt meer dan 250 kilometer aan pistes en er zijn diverse liften. Hoge bergen omringen het dorp. Bind de schaatsen onder en maak een rondje over de ijsbaan in de Utah Olympic Oval. Breng een bezoek aan het Utah Olympic Park en herbeleef de Olympische Winterspelen van 2002 in het museum dat gratis toegankelijk is. Het dorp zelf is gezellig met restaurants, winkels en galeries in de Historic Main Street. Bezoek op zondag de Park Silly Sunday Market, loop de Armstrong Trail of huur een mountainbike en fiets over de Mid-Mountain Trail.

 

Overnachting in Park City.

Inclusief huurauto

Dag 22 Vertrek Park City - Salt Lake City

Ca. 55 km/ 1 uur

U rijdt vanaf het hotel in Park City naar de luchthaven van Salt Lake City. Daar levert u uw huurauto in. Zo eindigt u uw mooie reis door de Canadese en Amerikaanse Rocky Mountains.

 

Inclusief huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen