terug naar het overzicht

Autorondreis Swingin' Deep South & Florida

De perfecte combinatie tussen steden, natuur en strand! Deze afwisselende reis start in het zwoele diepe zuiden waar u kennis maakt met de “southern charm” in New Orleans. Vervolgens bezoekt u historische antebellums in Natchez en ontdekt u de bakermat van de blues en country-muziek in Memphis en Nashville. Via de nevelachtige Great Smoky Mountains reist u naar historische plaatsen zoals Charleston, Savannah en St. Augustine. U sluit de reis af op hagelwitte zandstranden in Florida en in het hippe en trendy Miami!

Wat maakt deze reis bijzonder
Combineer de muzieksteden
Eindig in tropisch Florida
Steden, natuur en strand
Verenigde-Staten-Maine-Bar-Harbor
Anne
De Verenigde Staten is mijn favoriete bestemming vanwege de reismogelijkheden, variërend van Florida tot het zuidwesten, New England en de Deep South.
Prijsindicatie vanaf € 2900,- per persoon
Reisduur: 22 dagen / 21 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Swingin' Deep South & Florida

Dag 1       Aankomst New Orleans

Dag 2       New Orleans

Dag 3       Natchez

Dag 4       Clarksdale

Dag 5       Memphis

Dag 6       Memphis

Dag 7       Nashville

Dag 8       Great Smoky Mountains

Dag 9      Great Smoky Mountains

Dag 10    Atlanta

Dag 11    Charleston

Dag 12    Charleston

Dag 13    Savannah

Dag 14    Savannah

Dag 15    St. Augustine

Dag 16    St. Pete Beach

Dag 17    St. Pete Beach

Dag 18    Fort Myers Beach/Captiva Island

Dag 19    Fort Myers Beach/Captiva Island

Dag 20    Miami

Dag 21    Miami

Dag 22    Vertrek Miami

100% maat werk

Dag 1 Aankomst New Orleans

Straatmuzikanten in New Orleans Amerika-New-Orleans-Royal-Street

Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. New Orleans, ook wel NOLA genoemd, is onze favoriete stad in het diepe zuiden van Amerika. De stad staat bekend om haar jazzmuziek, die hier ruim 100 jaar geleden is ontstaan. In het bruisende French Quarter District vindt u sfeervolle straatjes met karakteristieke balkons en gezellige barretjes met livemuziek. De bekendste straat die veel toeristen trekt is Bourbon Street, hier kunt u elk moment van de dag terecht voor een borrel en livemuziek. Frenchman Street is iets rustiger, hier laten vooral de locals hun oren strelen in de vele muziekclubs. New Orleans heeft een multicultureel en tolerant karakter en met name tijdens Mardi Grass (de week van carnaval), is het een feest in de stad.

 

Overnachting in New Orleans.

Dag 2 New Orleans

Een hele dag om deze gezellige stad te verkennen. Naast het French Quarter District is het Garden District ook leuk om te bezoeken. In dit stadsdeel staan veel oude plantagehuizen en villa’s uit de negentiende eeuw. Wandel langs de historische panden en tuinen en neem een kijkje op Magazine Street. Hier zijn gezellige koffiebarretjes en interessante kunstgalerijen. Wist u dat u vanuit New Orleans ook een echte “swamp-tour” kunt doen? Tijdens een airboat-tour door de moerassen kunt u zelfs alligators spotten.

 

Overnachting in New Orleans.

Dinner Jazz cruise
New Orleans

Dinner Jazz cruise

U vaart op een authentieke paddlewheeler stoomboot over de Mississippi rivier. Onderweg geniet u van een...

Dag 3 New Orleans – Natchez

Ca. 280 km / 3,5 uur

Vandaag gaat uw roadtrip echt beginnen! U haalt de huurauto op en rijdt in de richting van de hoofdstad van Louisiana; Baton Rouge. U volgt de Mississippi-rivier en ziet de ene plantage na de andere, vlakbij de rivier, om gemakkelijk het katoen of suiker te kunnen verschepen. Natchez is de oudste nederzetting aan de Mississippi en één van de weinige plaatsen die gespaard is gebleven tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Het gevolg is dat veel Antebellums (villa’s van voor de oorlog) er nog staan. Het is erg interessant om enkele historische Antebellums te bezoeken en deel te nemen aan een rondleiding. Leer meer over de donkere geschiedenis van de regio en wandel door de prachtig aangelegde tuinen en parken.

 

Overnachting in Natchez.

Inclusief huurauto

Dag 4 Natchez - Clarksdale

Ca. 350 km / 4,5 uur

Amerika-Natchez-Dunleith-Historic-Inn d4ab2b70-05b9-497c-a194-bdcc8c7fae69 4f3ad967-93fc-44e1-91ca-a1f92bfa886a

U vervolgt uw weg langs de Mississippi en komt aan in Clarksdale. Voor muziekliefhebbers een absolute must. Het is de bakermat van de blues en grote namen zoals Sam Cooke, B.B. King en Ike Turner zijn hier groot geworden. Uit de worksongs en spirituals die de slaven zongen tijdens het werk op de katoenplantages is de blues ontstaan. Dit erfgoed, van instrumenten tot bladmuziek, kunt u bewonderen in het Delta Blues Museum. Hier kunt u ook het geboortehuis van de ‘King of Chicago Blues’ Muddy Waters bezoeken. Hij leefde bijna zijn hele leven in een huis dat onderdeel uitmaakte van de Stovall Plantation, een grote katoenplantage. Zijn huis is nu te zien in het Delta Blues Museum maar de Stovall Plantation, gelegen net buiten Clarksdale, kunt u ook bezoeken. Tip: ga voor een borrel naar de Ground Zero Blues Club. Deze club is van Morgan Freeman en u kunt hier in de middag en avond genieten van live bluesmuziek.

 

Overnachting in Clarksdale.

Inclusief huurauto

Dag 5 Clarksdale - Memphis

Ca. 130 km / 2 uur

U volgt de Mississippi-rivier weer. U rijdt door Tunica Country, één van de armste gedeelten van de Verenigde Staten. Hier is de blues geboren, in het vruchtbare land dat voor sommige enorme rijkdom en voor velen afzichtelijke armoede opleverde.

 

Welkom in Memphis! Drie bekende personen zijn gezichtsbepalend voor deze swingende stad. B.B. King vertegenwoordigt waar Memphis voor staat; “The Rhythm & Blues”. Dr. Martin Luther King met als eerbetoon het Civil Rights Museum. En Elvis Presley met Graceland, eens zijn thuis, nu een bedevaartsoord voor zijn vele fans. Genoeg te zien en te doen dus. Begin uw bezoek aan Memphis op Beale Street, dit is één van de bekendste muzikale straten van de Verenigde Staten. ’s Avonds geniet u van livemuziek in het Rum Boogie Café, The Black Diamond of B.B. Kings Blues Club. Naast Blues hoort u in Memphis ook veel soul en rock-’n-roll. Wij raden u aan zeker een bezoek te brengen aan de Sun Studio’s. Deze legendarische muziekstudio werd in de jaren ’50 geopend. Vele muzikanten startten hier hun carrière. Zo hebben grote artiesten als Elvis Presley, Johnny Cash en Muddy Waters hier opnames gemaakt.

 

Overnachting in Memphis.

Inclusief huurauto

Dag 6 Memphis

Amerika-Memphis-Beale-Street

Vandaag adviseren we u een bezoek te brengen aan het National Civil Rights Museum. Hier leert u meer over de hartverscheurende strijd die Afro-Amerikanen voerden voor vrijheid en gelijke rechten. Het museum is gevestigd in het Lorraine Motel. Hier werd Martin Luther King in 1968 door een sluipschutter doodgeschoten op het balkon. Ook de stadsbus uit Montgomery waarin Rosa Parks zat en die aanleiding gaf tot de rassenrellen in de jaren 60 staat bij het museum.

Bent u een echte Elvis Presley fan? Dan mag een bezoek aan Graceland natuurlijk niet ontbreken. Elvis heeft hier de laatste 20 jaar van zijn leven gewoond samen met zijn familie. Door middel van een interactieve audiotour kunt u het landgoed bezichtigen. Tegenover het huis kunt u ook nog Elvis’ privévliegtuigen en zijn verzameling auto’s bewonderen.

 

Overnachting in Memphis.

Inclusief huurauto

Dag 7 Memphis - Nashville

Ca. 350 km / 3,5 uur

U verlaat Memphis en rijdt vandaag naar Nashville, de bakermat van de country en western-muziek. Veel bezienswaardigheden in deze stad zijn hieraan gewijd, zoals de Country Music Hall of Fame en de Grande Ole Opry. Ooit begonnen als simpele radio-uitzending maar inmiddels uitgegroeid tot Nashville's grootste muziektempel voor live concerten. Aan Music Row zijn veel platenlabels, radiostations en opnamestudio's gevestigd, waaronder de historische RCA Studio B, de geboorteplaats van de Nashville Sound. En waar wereldsterren als Dolly Parton, Elvis Presley en Johnny Cash vele platen hebben opgenomen. Voor gezelligheid en livemuziek bent u in Nashville aan het juiste adres.

 

Tip: doe ’s avonds een drankje op Broadway, hier kunt u als muziekliefhebber uw hart ophalen in de vele kroegen met livemuziek.

 

Overnachting in Nashville.

Inclusief huurauto

Dag 8 Nashville – Great Smoky Mountains

Ca. 360 km / 4,5 uur

Great-Smokey-Mountains-3 Great-Smokey-Mountains-2

Tijd voor natuur! U verlaat de muzieksteden en rijdt naar het Great Smoky Mountains National Park. Het park dankt haar naam aan de mysterieuze nevel die in de bosrijke bergen hangt. Het zorgt voor spectaculaire plaatjes, met name tijdens zonsopkomst en zonsondergang. Kronkelende rivieren en beekjes, dichte bossen en hoge bergtoppen gehuld in een blauwachtige nevel: het is fascinerend! Wist u dat u in het park ook veel kans heeft om wilde dieren te spotten? Kijk niet gek op als u een beer, hert, vos of wild zwijn tegenkomt. Daarnaast zijn de Great Smoky Mountains ook het leefgebied van veel vogelsoorten.

 

Overnachting bij Great Smoky Mountains.

Inclusief huurauto

Dag 9 Great Smoky Mountains

Een hele dag de tijd om de spectaculaire natuur van het Great Smoky Mountains National Park te ontdekken. Zorg dat u tijdens uw rit over de Newfound Gap Road vaak stopt bij de vele uitzichtpunten. Clingman’s Dome is een absolute aanrader. Dit is het hoogste punt van het nationale park en om hier te komen volgt u te voet het 800-meter lange pad naar de uitkijktoren. Het uitzicht is weids en adembenemend!

 

Een mooie route om de oostkant van het park te zien is de Blue Ridge Parkway. Deze trail begint bij Cherokee en loopt helemaal door tot in Virginia. Het begin van de trail, in de Great Smoky Mountains is ook het startpunt van de historische Trail of Tears, de gedwongen verhuizing van de inheemse Cherokee-indianen. Bent u een groot fan van Dolly Parton? Dan mag een bezoek aan haar eigen attractiepark Dollywood natuurlijk niet ontbreken. Dollywood is een beetje fout en hysterisch maar misschien juist daarom erg leuk om een kijkje te nemen.

 

Overnachting bij Great Smoky Mountains.

Inclusief huurauto

Dag 10 Great Smoky Mountains - Atlanta

Ca. 320 km / 4,5 uur

Amerika-Atlanta-Coco-Cola

U verlaat de Great Smoky Mountains en gaat naar Atlanta, de hoofdstad van de staat Georgia. De stad heeft een aantal topattracties zoals het CNN Center, World of Coca Cola en het Georgia Aquarium (één van de grootste aquaria ter wereld). De beroemdste voormalige inwoner van de stad is dr. Martin Luther King, die hier ook begraven is. Atlanta was ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog een belangrijke plaats, er zijn dan ook veel monumenten en historische musea te vinden. Maak een wandeling in het mooie stadspark Piedmont Park, vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Atlanta.

 

Overnachting in Atlanta.

Inclusief huurauto

Dag 11 Atlanta - Charleston

Ca. 500 km / 5 uur

Vandaag heeft u een lange rit voor de boeg naar Charleston, een charmante wandelstad. De stad heeft een oud centrum met meer dan 200 historische huizen gebouwd in Victoriaanse stijl. In Charleston werd het schot gelost dat het begin was van de Amerikaanse Burgeroorlog. In de vele musea leert u meer over deze roerige geschiedenis uit de 19e eeuw maar ook over de Onafhankelijkheidsoorlog welke in de 18e eeuw plaatsvond. Aanraders om te bezoeken zijn White Point Gardens en het Charleston Waterfront Park. Ook het Marion Square Park, een oud stadspark, is leuk om een kijkje te nemen en doorheen te wandelen. Hier worden veel festivals en andere festiviteiten gehouden

 

Overnachting in Charleston.

Inclusief huurauto

Dag 12 Charleston

06b4876b-bfc5-4342-88e9-6c7827962569 Amerika-Charleston-St-Michaels-Church 6aba9633-f417-4a2a-8e46-ddb4d399fafa

Een hele dag om het karakteristieke Charleston te verkennen. Naast het Historic District is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Fort Sumter National Monument. Dit historische fort is drie verdiepingen hoog en ligt op een eiland in de haven van Charleston. Op 12 april 1861 bereikten de spanningen tussen noord en zuid een hoogtepunt. Het zuidelijke leger nam Fort Sumter onder vuur, wat het begin inluidde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Het eiland is alleen per boot bereikbaar maar u kunt bij het Fort Sumter Visitor Education Center gemakkelijk op de veerboot stappen.

 

Overnachting in Charleston.

Inclusief huurauto

Dag 13 Charleston - Savannah

Ca. 180 km / 2 uur

U rijdt zuidelijk langs de oostkust naar Savannah, een oude havenstad waar de charme van Georgia volledig tot haar recht komt. Historische architectuur gekenmerkt door karakteristieke keistenen en door de met Spaans mos bedekte bomen. Geniet van het sfeervolle straatbeeld in het Historic District en wandel door het groene Forsyth Park met een prachtige fontein, monumenten en tuinen. Andere aanraders om te bezoeken zijn de Cathedral of St. John the Baptist, het Mercer-Williams House en het Owens House. Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Savannah? Sla dan een bezoek aan het Savannah History Museum niet over. Dit museum laat een goed beeld van het onstuimige verleden van de stad zien.

 

Overnachting in Savannah.

Inclusief huurauto

Dag 14 Savannah

Savannah-1 Amerika-Savannah-Paadje_4_519883

Geniet vandaag van de typische “Southern” sfeer en gastvrijheid in Savannah. Het zal u niet ontgaan tijdens uw bezoek aan Savannah dat de stad barst van de verhalen over spookhuizen, geesten en behekste begraafplaatsen. Bijna elk gebouw in het historische stadsdeel heeft wel een spookverhaal. Ook op het Wright Square zou het spoken. Er zijn in het verleden twee ophangingen geweest en volgens locals is dat de reden waarom het, het enige plein is waar geen Spaans mos op de boomtakken hangt.

 

Overnachting in Savannah.

Inclusief huurauto

Dag 15 Savannah – St. Augustine

U zakt verder af langs de kust en komt aan in Florida, the Sunshine State! St. Augustine is de oudste nederzetting van Florida en de Verenigde Staten. Al in 1513 zette de Spaanse ontdekkingsreiziger Juan Ponce de León hier voet aan wal. Deze historische achtergrond ziet u terug in het straatbeeld van vandaag de dag. Autovrije, geplaveide straten met imposante gebouwen en houten huizen met veranda’s, u gaat echt even terug in de tijd. Met een paardenkoets kunt u zich langs de bezienswaardigheden van het Historic District laten rijden.

 

Overnachting in St. Augustine.

Inclusief huurauto

Dag 16 St. Augustine – St. Pete Beach

Ca. 360 km / 4 uur

Amerika-Clearwater-Florida_1_519903

Tijd om te relaxen! U rijdt naar de prachtige westkust van Florida. De stranden van Clearwater en St. Pete Beach behoren tot de mooiste stranden van Amerika. Hagelwit, enorm breed en een kalme, ondiepe zee die langzaam afloopt. Wat ons betreft is St. Pete Beach de leukste strandbestemming van Florida! Ga fietsen, vissen, golfen, snorkelen of gewoon lekker ontspannen op het strand. Bij John’s Pass Village vindt u een pier met gezellige restaurants en souvenirwinkels.

Overnachting in St. Pete Beach.

Inclusief huurauto

Dag 17 St. Pete Beach

Een aanrader tijdens uw verblijf in St. Pete Beach is een bezoek brengen aan het onbewoonde Caladesi Island. Dit is een tropisch paradijs met hagelwit strand en helderblauw water. Het eiland is vanaf Honeymoon Island State Park per boot bereikbaar.

 

Vanaf St. Pete Beach rijdt u in een kwartiertje de gezellige stad St. Petersburg met culturele toppers als het Salvador Dali Museum, het Museum of Fine Arts en het Morean Arts Center. Verspreid door St. Petersburg worden tal van interessante kunstobjecten getoond, werkelijk een walhalla voor kunstliefhebbers. ’s Avonds verandert de stad in een sfeervolle plaats vol ‘rooftopbars’, restaurants en swingende jazzclubs. Een bruisende stad!

 

Overnachting in St. Pete Beach.

Inclusief huurauto

Boottocht dolfijnen spotten
Clearwater Beach

Boottocht dolfijnen spotten

Tijdens deze boottocht op het helderblauwe water maakt u kennis met de tuimelaar-dolfijnen. Het hele jaar door...

Dag 18 St. Pete Beach – Fort Myers Beach/Captiva Island

Ca. 220 km / 2,5 uur

U verlaat St. Pete Beach en rijdt richting het zuiden. Fort Myers Beach is een gezellige kustplaats met een prachtig, hagelwit zandstrand. Op sommige plekken is het strand wel 100 meter breed. Tijdens zonsondergang komt het strand tot leven door de talloze vogels en schelpdieren. Leuk om tijdens zonsondergang een strandwandeling te maken! Het centrum van Fort Myers Beach heet Times Square. Op dit gezellige plein treft u veel restaurants en winkels, de ideale plek om uw souvenirs te kopen.

Voor de kust van Fort Myers liggen de tropische parels Sanibel en Captiva Island. Hier vindt u mangrovebossen, witte zandstranden en vooral veel rust. De eilanden zijn door middel van bruggen verbonden met het vasteland. Kenmerkend zijn de gekleurde houten huizen en tropische bloemen verspreid over de eilanden, werkelijk een lust voor het oog! Liever hier overnachten? Kies dan een hotel op één van deze eilanden.

 

Overnachting in Fort Myers Beach/Captiva Island.                          

Inclusief huurauto

Dag 19 Fort Myers Beach/Captiva Island

Amerika-Florida-Fort-Myers-Zonsondergang Amerika-Fort-Myers-Haven_1_518403

Vandaag heeft u een volle dag om lekker te luieren op het strand of bij het zwembad. Liever iets actiefs doen? Ga wandelen, fietsen of kajakken door het J.N. Ding Darling National Wild Refuge op Sanibel Island. In dit indrukwekkende natuurpark leven ruim 200 volgelsoorten, tientallen reptielen en andere diersoorten zoals zeekoeien, roggen en dolfijnen.

 

Een andere aanrader is het Cayo Costa State Park. Voor natuur- en rustliefhebbers is dit kleine, onbewoonde eilandje een waar paradijs. Kilometerslang zandstrand en mangrovebossen zorgen ervoor dat dit ongerepte eiland favoriet is bij veel vogelsoorten. Wees niet verbaasd als er tijdens de boottocht dolfijnen opspringen of als u een nieuwsgierige zeekoe spot.

 

Overnachting in Fort Myers Beach/Captiva Island.                          

Inclusief huurauto

Dag 20 Fort Myers Beach/Captiva Island - Miami

Ca. 250 km / 3 uur

U rijdt vandaag door een indrukwekkend natuurgebied: de Everglades. Kijk niet gek op als u tijdens het rijden ineens een alligator spot! In het water naast de weg wemelt het ervan. Onderweg heeft u diverse mogelijkheden om te stoppen voor een wandeling of een airboattocht.

 

U komt aan in Miami, the Magic City, u levert de huurauto weer in. Voor de kust van de stad ligt een kunstmatig aangelegd schiereiland; Miami Beach. Het zuidelijke deel wordt vaak afgekort als SOBE (South Beach). Het schiereiland is één van de grootste trekpleisters van Miami, met name door het brede, witte zandstrand en door de tropische sfeer. SOBE staat ook bekend vanwege de vele historische Art Deco gebouwen. In Miami Beach is het zien en gezien worden. Flaneer over de boulevard, aanschouw de mooiste auto’s op Ocean Drive en ga winkelen bij Lincoln Road Mall. De Cubaanse invloeden voelt en proeft u overal in Miami Beach maar vooral op Espanola Way, leuk om hier een hapje te eten ’s avonds.

 

Overnachting in Miami.

Kajakken in de Everglades
Everglades

Kajakken in de Everglades

Tijdens deze kajakexcursie ziet u het Everglades National Park van heel dichtbij! Ervaar de rust in dit immens...

Dag 21 Miami

Amerika-Miami-Straatbeeld Amerika-Miami-Wynwood-Walls_1_519310 Amerika-Florida-Miami-Strand-1_3_501378

Miami is een grote, multiculturele wereldstad. U zult voornamelijk tijd doorbrengen in het Art Deco District, in Miami Beach. Dit gedeelte van de stad is uitstekend te verkennen per fiets of segway. Naast het Art Deco District is een bezoek aan downtown Miami, Little Havana en Wynwood ook de moeite waard. In de wijk Wynwood bevindt zich sinds 2009 het Wynwood Art District met als hoogtepunt de Wynwood Walls. Hier vindt u 16 straten gevuld met streetart en meer dan 70 galeries en musea. Deze wijk is ontzettend fotogeniek en het barst hier van de hippe eet- en koffietentjes. Tip: het is leuk om hier een foodtour te doen!

 

Overnachting in Miami.

Dag 22 Vertrek Miami

Hopelijk heeft u genoten van uw roadtrip door Florida en het zuidoosten van Amerika. Vandaag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Amerika. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen