Mount Rushmore en omgeving, Cedar Pass Lodge

Amerika

Leuk: bungalows met uitzicht op de grillige rotsen van de Badlands en over de prairie. Ideale ligging: nabij het Badlands National Park. Als u ’s nachts wakker wordt, stap dan even uw bed uit om te genieten van de heldere sterrenhemel. Er is zo weinig lichtvervuiling dat dit een uitstekende plek is.

Locatie

Ideale ligging op maar 12 kilometer van het Badlands National Park.

Stelt u zich eens voor dat u uitkijkt over vreemd gevormde rotsheuvels en de grootste, beschermde prairie met gemengd gras in de Verenigde Staten. Dit beeld krijgt u bij de Badlands, gelegen in het zuidwesten van South Dakota, slechts 70 mijl ten oosten van Rapid City. Het grootste deel van het park wordt begrensd door Buffalo Gap National Grassland, het Pine Ridge Indian Reservation en boerderijen. Het hele park is 242.756 hectare groot, waarvan 64.144 hectare is aangewezen als Wilderness area.

Dit specifieke gebied is ook de thuisbasis van de Oglala Lakota Sioux. Tegenwoordig bestaat het Great Sioux-reservaat, Pine Ridge, uit 3.468.86 vierkante mijl landoppervlak en is het op acht na grootste reservaat in de Verenigde Staten. Deze uitgestrekte regio was ooit de thuisbasis van de mysterieuze en weinig bestudeerde Paleo-Indianen waarvan wordt gedacht dat ze enkele van de eerste bewoners van de Badlands-regio zijn.

Er zijn een paar eetgelegenheden, een supermarkt en wat bars op iets minder dan vijf kilometer afstand van de Cedar Pass Lodge.

Accommodatie

De 26 bungalows, of hutjes, zijn gebouwd door lokale ambachtslieden. De buitenkant van de hutten is gebouwd als een kopie van de originele hutten die in 1928 in Cedar Pass zijn gebouwd. De binnenmuren zijn van lokale, omgevallen keverdennen uit de Black Hills van South Dakota. Duurzaamheid is dus belangrijk voor deze accommodatie. De meubels zijn op  maat gemaakt. Ook weer door een regionaal familiebedrijf met lokaal hout. Iedere bungalow heeft een privé badkamer  met een douche met een warmwaterboiler. Een aangename verrassing voor de gasten van de Cedar Pass Lodge zijn de grote, handgemaakte grenen ligstoelen die op de dekken zijn geplaatst om te genieten van het spectaculaire uitzicht op de Badlands. De hutten zijn ingericht met twee Queen bedden of een King bed en een Queen daybed. Geeft u bij boeking aan of uw voorkeur uit gaat naar een kamer met één Kingsize bed (één groot tweepersoonsbed) of naar een kamer met twee Queensize bedden (twee twijfelaars). Deze keuze heeft u in bijna ieder Amerikaans hotel. Zowel vier volwassenen als gezinnen met maximaal twee kinderen onder de 12 jaar kunnen bijna in alle hotels in één kamer met twee Queensize bedden verblijven.

Er is een televisie met satellietontvangst, een mini koelkast en vriezer, een magnetron, een koffiezetapparaat, een haardroger, een ventilator en airconditioning.

Behalve de hutten of bungalows is er ook een camping.

Voorzieningen
  • Restaurant met als specialiteit het eigen gebakken brood volgens oud recept van de Sioux-Indianen en het typische gerecht van de Badlands: tacos belegd met bonen en buffelvlees.
  • Wifi (beperkt)
  • Bar
  • Winkeltje

 

  • Kluisje bij de receptie
  • Wasservice
  • Parkeergelegenheid

 

Er is geen zwembad.

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën