Campsite Amerika

Amerika

Gemak dient de mens. Daarom reserveren wij alvast een plek voor uw camper op een mooie camping op een gunstige locatie. Er zijn campings met voor ieder wat wils: grote plekken met veel privacy midden in de natuur, in een National Park of met veel faciliteiten zoals een zwembad en speeltuintje.

Locatie

Wij boeken voor u campings op een gunstige locatie. Dat is de ene keer dicht bij een grote stad en de andere keer midden in de natuur bij een National Park. Wij reserveren campings voor u in Canada, in het zuidwesten van de Verenigde Staten en in het Amerikaanse deel van de Rockies.

Accommodatie

Er zijn verschillende types campings. Het eerste verschil is een openbare camping (ook wel staatscampings genoemd) of een privé camping.

 

Openbare campings treft u vooral aan in nationale en provinciale parken. Ze zijn veelal mooi gelegen: midden in de natuur. Bijvoorbeeld dicht bij een meer, bij zee of bij een kreekje. Normaliter vindt u dit soort campings niet nabij een stad. De plekken op een openbare camping zijn over het algemeen groot. U heeft veel privacy. De faciliteiten voor de camper zijn echter wat eenvoudiger. Vaak heeft u geen full hook-up. Full hook-up wil zeggen dat u op uw plek een aansluiting heeft op elektra (110 volt), water en riolering. U hoeft echt niet iedere nacht op een camping met full hook-up te verblijven. Mocht het reservoir van uw vuilwatertank waarop het toilet, de wasbakjes en de douche uitkomen, dan zijn er vaak dumpstations aan de rand van een camping. Ook hoeft u niet bang te zijn, dat de koelkast het niet meer doet, als u geen aansluiting heeft op elektra. De koelkast schakelt automatisch over op gas. Wilt u een maaltijd bereiden in de magnetron of uw elektrische apparaten opladen, dit kan alleen als u aangesloten bent op elektra. Veel reizigers kiezen voor een camping met limited hook-up, waarbij u alleen elektra, of alleen elektra en water heeft en geen riolering.

Op een openbare camping zijn soms geen toiletten en douches voor algemeen gebruik. Soms is er ook geen Wifi en zelfs geen telefonisch bereik.

 

Privé campings zijn over het algemeen op privéterrein en dus buiten de nationale en provinciale parken en de staatsparken. Privé kampeerterreinen zijn zowel bij steden als in de natuur te vinden. Over het algemeen zijn de plekken op privé campings kleiner dan op openbare campings. Daarentegen zijn er wel vaak meer faciliteiten. Het gaat daarom zowel om de faciliteiten voor uw camper als voor u. Full hook-ups zijn op de meeste privé campsites aanwezig. Maar ook Wifi, een speeltuintje, een zwembad, faciliteiten waar u een was kunt draaien, een winkeltje of afhaalservice voor broodjes, Wifi, toiletgebouwen met wc’s en douches zijn vaak aanwezig op een privé camping. Let wel, het verschil in kwaliteit kan uiteen lopen.

 

Binnen de onderverdeling van openbare en privé campings zijn er vier soorten campings te onderscheiden:

  • Standaardcamping: dit kan zowel een openbare camping als een privé camping zijn. De standaardcampings treft u op verschillende plaatsen aan, zowel nabij steden als in de natuur. Er zijn vaak (niet op iedere camping) basisfaciliteiten zoals Wifi, full hook-up en soms zelfs een zwembad of winkeltjes.
  • Landelijke camping: voornamelijk in de natuur, in nationale en provinciale parken en staatsparken. Over het algemeen zijn dit openbare campings. De plekken zijn groot en u heeft veel privacy. Soms is er geen enkele voorziening. Een toilet dat doorgespoeld kan worden is vaak niet aanwezig.
  • Luxe camping: met veel faciliteiten. De plekken zijn vaak klein, maar er is veel te doen op de camping en in de omgeving. Over het algemeen hebben de plekken limited of full hook-up. Een stad of een bezienswaardigheid is veel nabij. ‘Luxe’ campings; het begrip luxe is relatief, vooral in Canada. Er zijn maar een paar campings met zwembad bijvoorbeeld. Wel heeft u vaak een ligging aan de meren en de zee! 
  • Gezinscamping: zowel openbare als privécampings zijn geschikt voor gezinnen met kinderen. We letten speciaal erop of er een zwembad of een speeltuin is óf dat de camping bij een strand of meer ligt.

 

Geef uw voorkeur voor het type camping bij boeking aan ons door. Wij adviseren een mix van diverse soorten campings gedurende uw reis. De ene nacht midden in de natuur zonder faciliteiten, maar daarna weer iets meer luxe. Even de stroom opladen, contact houden met de buitenwereld via Wifi of een duik nemen in een zwembad. Een combinatie van verschillende campgrounds maakt u reis aangenaam!

Voorzieningen

Voordeel van vooraf reserveren campgrounds:

 

  • U weet voorafgaand aan uw reis dat u ter plaatse niet meer hoeft te zoeken. Want zowel in het hoog- als laagseizoen (met name de weekenden) kan het behoorlijk druk zijn op de campgrounds met sportieve Amerikanen en/of Canadezen. En u wilt toch zeker zijn van een mooie plek in een natuurpark! Wij adviseren dit op basis van eigen ervaring. U wilt geen uren kwijt zijn aan het zoeken, maar op tijd in uw campingstoeltje zitten bij het kampvuur, voorzien van een natje en een droogje.
  • Het bespaart u veel tijd om de campings door ons te laten boeken in plaats van vooraf zelf de campgrounds te reserveren. Veel campgrounds kunnen niet direct geboekt worden. Ook verschilt het per camping waar u wel voor kunt boeken, wanneer dat kan. Onze partner in Amerika heeft dit nauwkeurig in kaart per campground die wij aanbieden en weet exact wanneer zij kunnen reserveren.
  • U ontvangt een Nederlandstalige routebeschrijving in Nederland voorafgaand aan uw reis én een link naar een app, zodat u uw reis zowel in de papieren versie heeft als online.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën