Wij bellen u terug

Vindt u het prettig om met één van onze landendeskundigen uw reisplannen te bespreken? Dat kan. Vul uw gegevens hiernaast in en wij bellen u terug.

(maandag t/m vrijdag, van 09.00-17.30 uur). 

Vul hier niets in a.u.b.
Sluiten

Turtle Island National Park

 

Voor de kust bij Sandakan, niet ver van de grens met de Filippijnen, ligt het Turtle Islands National Park. Het park omvat de eilanden Selingan, Bakungan, Kecil en Gulisan en is gelegen in de Sulu Zee. Het is de grootste broedplek voor zeeschildpadden in Zuidoost Azië. Het Turtle Island-reservaat ligt op het eiland Pulau Selingan, 40 kilometer van de kust. U kunt het per motorboot bereiken, een tocht van ongeveer twee uur. Met een speedboot bent u in drie kwartier op Selingan. De kans dat u de dieren uit zee het strand op ziet kruipen om eieren te leggen is heel groot, zeg maar 99 %.

 

 

De vrouwtjes van de soepschildpad (Chelonia Mydas) en de karetschildpad (Eretmochelys imbricata) komen hier aan land om hun eieren te leggen. Zij komen bij voorkeur bij volle maan, tussen juli en oktober aan land. De zeeschildpad is een reptiel en brengt zijn hele leven door in het tropische en subtropische zeewater. Zeeschildpadden eten sponsdiertjes, zeewormen en weekdieren. De soepschildpad is een vegetariër en eet gras en zeewier. De karetschildpad is een carnivoor en eet voornamelijk ongewervelde diertjes van de koraalriffen.

 

 

Parkopzichters houden 24 uur per dag toezicht op de schildpadden. Noodzakelijk, want in de zeventiger jaren werden schildpadden gevangen voor consumptie of hun schild. Nu worden ze goed beschermd.

Borneo1Borneo2
polaroidBorneoSabah-Jungle3