Wij bellen u terug

Vindt u het prettig om met één van onze landendeskundigen uw reisplannen te bespreken? Dat kan. Vul uw gegevens hiernaast in en wij bellen u terug.

(maandag t/m vrijdag, van 09.00-17.30 uur). 

Vul hier niets in a.u.b.
Sluiten

Reis naar de koloniale stad Medan

Een bezoek aan Medan is zeker de moeite tijdens uw reis in Noord-Sumatra. Medan herbergt nog de sporen van een plantersstad. Het is tegenwoordig een stad van ruim twee miljoen inwoners met alle drukte die bij een grote stad hoort. Medan biedt verschillende culturele bezienswaardigheden. Er zijn nog goed onderhouden koloniale gebouwen, het mooie (helaas niet zo goed onderhouden) paleis van de vroegere sultan van Deli, een koninklijke moskee, de Mesjid Raya en een aantal fascinerende tempels, markten en etnische wijken. Aan de vroegere hoofdstraat, de jalan Jend. Ahmad Yani, liggen veel gebouwen in Europese stijl. Bezoekt u Cafe Tip Top, ooit een favoriete ontmoetingsplek van de rijke kolonialen. Er wordt Weense koffie geserveerd met Nederlandse koekjes. Ook rond het stadsplein liggen een paar mooie gebouwen, onder andere het oude stadhuis, het gebouw van de Bank of Indonesia, de Bank Negara (vroeger de exclusieve sociëteit De Witte en hotel Dharma Deli, het oude Hotel De Boer).

 

Bezoek het sultanspaleis in Medan tijdens uw reis

Het paleis van de sultans van Deli is een bezoekje nog steeds waard. De kleur geel in de dakrand verwijst naar de kleur van het Maleise koninklijk huis. Het paleis is ontworpen door een Italiaanse architect en kwam klaar in 1888. Het paleis is gedeeltelijk voor het publiek geopend. In de audiëntiezaal hangen portretten van de koninklijke familie van Deli en er staat nog oud Nederlands meubilair.

 

 

Sumatra1Sumatra2